Volg ons ook op facebook

Profiel

Elk jaar, als de dagen korter worden en je de maan weer door de bomen ziet schijnen, staat pedroband El Jubal te trappelen om muziek te maken. Deze enthousiaste en muzikale zwarte pieten kijken het hele jaar al uit naar het Sinterklaasfeest.


Eigentijdse Sinterklaasliedjes

Pedroband El Jubal speelt alle bekende Sinterklaasliedjes, maar dan op een eigenwijze en eigentijdse manier. ‘Sinterklaas is jarig’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’ hebben nog nooit zo vrolijk geklonken. Het is aan de frivole pieten te zien dat ze plezier hebben en de kinderen graag vermaken met hun shows en muziek.


 

Nationaal Pietenbandfestival 2015

Na een aantal weekenden vol optredens in onder meer Amsterdam, Amersfoort en Zwolle, reisden de Pieten af naar Almere. Op zondag 29 november vond daar het Nationaal Pietenbandfestival plaats in het winkelcentrum Almere Buiten. Dit festival was voor de Pedroband een succesvolle afsluiter van het seizoen, de eerste prijs werd behaald en Pedroband El Jubal mag zich weer een jaar lang de beste van Nederland noemen.


10 verschillende pietenbands

​De hele dag waren 10 pietenbands in het winkelcentrum van Almere Buiten aanwezig om het publiek te vermaken met muziek, shows en (peper)noten. In tussentijd werden alle pietenbands beoordeeld door een vakkundige jury, die onder andere keek naar de muzikaliteit, originaliteit en het feestgehalte van de 
pietenbands.


Een spannende finale

​Tijdens de finale waren de pietenbands Brassbende (Almere), De Zeur Pieten (Den Haag), The Peppernuts (Koog a/d Zaan), Zwartepietenbende (Mijdrecht), Pietenband TTH (Hazerswoude), Echt De Goeiste (Ermelo), El Guappos (Castricum), De Zwervers (Beverwijk), BuitenGewoon (Zilk) en Pedroband El Jubal (Zwolle) aanwezig op het centrale plein van het winkelcentrum. Hier wachtten zij gespannen op de uitslag van de jury.

De vorige keer behaalde Pedroband el Jubal de eerste prijs en ook dit keer was de wisselbeker voor de Zwolse pieten. De pietenband mag zich dus weer een jaar lang de beste pietenband van Nederland noemen.

Foto's van het Pietenbandfestival en alle andere optredens zijn te vinden op de Facebook-pagina.
 Nationaal Pietenbandfestival 2014


Pedroband el Jubal, de pietenband van Jubal Zwolle, heeft zondag 30 november de Gouden Pepernoot gewonnen tijdens het Nationaal Pietenband Festijn. Dit festijn vond plaats in het winkelcentrum van Almere Buiten.

Ruim 175 muziekpieten
De hele dag waren ruim 175 muziekpieten in het winkelcentrum aanwezig om het publiek te vermaken met muziek, shows en (peper)noten. In tussentijd werden alle pietenbands beoordeeld door een publieksjury.

Finale
Tijdens de finale waren de pietenbands Pietenbende, Pietenband FTH, Zwartepietenbende, Buitengewoon, De nachtpieten, Almeria en Pedroband El Jubal aanwezig op het centrale plein van het winkelcentrum. Hier wachtten zij gespannen op de uitslag van de jury.
 
De voorgaande jaren behaalde Pedroband el Jubal respectievelijk de derde, eerste en tweede prijs, maar dit keer was de wisselbeker wel weer voor de Zwolse pieten. De pietenband mag zich dus weer een jaar lang de beste pietenband van Nederland noemen.Nationaal Pietenbandfestival 2013

Op 24 november 2013 vond in winkelcentrum “Boven ’t Y’ het derde Nationaal Pietenband Festival plaats. Pedroband el Jubal staat al de drie edities in de top 3 en pakte tijdens dit festival de 2e prijs. De totale score kwam uit op 267 punten (134 voor muzikaliteit en 133 voor het performance). Een paar jury-uitspraken willen we jullie ook dit jaar niet onthouden:

 • "Deze muziekpieten hebben dansles gehad, goede uitvoering. Allemaal Zwolse blauwvingers met goede techniek, wat een feest!"
 • "Wat zien jullie er mooi uit, het publiek geniet en zingt uit volle borst mee, wat wil je nog meer!"
 • "Deze pietenband moet altijd blijven!"
 • "Zachtjes gaan de paarden voetjes, leuke om samen met de kinderen te spelen. Heerlijke slagwerk solootjes en veel interactie met de kids, zo is het bedoeld. Kortom BRAVO!"
 • "Mensen dit was een feestje"
 • "Muzikaal netjes onder elkaar, sopranos knap werk, tenor/alt groep muzikaal weer top. Hou ervan goede dynamiek"
 • "Jullie waren fantastisch, goed gekleed zag er goed verzorgd uit. Leuk om naar te kijken en te luisteren"
 

Zie ook het nieuwsbericht 3e jaar op rij in de top 3 pietenbandfestival.
Nationaal Pietenbandfestival 2012

Op 25 november 2012 won de Zwolse pietenband El Jubal het Nationaal Zwartepietenbandfestival in Amsterdam de 1e prijs. De totale score kwam uit op 278,5 punten (142,5 voor muzikaliteit en 136 voor het uiterlijk). Een paar jury-uitspraken willen we jullie niet onthouden:

 
 • "Geweldige band met geweldig vermaak voor jong en oud, kinderen voorop. Hier is het feestje."
 • "Hier word ik heel vrolijk van."
 • "Wat een sensatie allemaal! Dat komt binnen. Ik heb niets meer te zeggen."
 • "Trompetten subliem en gladzuiver. Goed amusement en goed orkest. Duidelijk herkenbaar gespeeld en de percussion is super! Een orkest met kwaliteit."
 • "Vanaf tel één is hier het feestje! Mooi samenspel en het jonge publiek wordt goed betrokken. Zwolse pieten, jullie zijn kanjers!"
 

Zie ook het nieuwsbericht Winnaars Pietenbandfestival.


 

Nationaal Zwartepietenbandfestival 2010

De Zwolse Pedroband El Jubal behaalde in 2010 de 3e plaats op het eerste Nationale Zwartepietenband Festival in Amsterdam. Pietenband El Jubal kan terugkijken op een geweldige dag. Hieronder staan een paar uitspraken van de jury:
 

 • "Het publiek vindt jullie geweldig; verzorgd uiterlijk: wauwwww."
 • "Sint kan apetrots zijn op deze band; zeer bewegelijk en lol met elkaar."
 • "Leuke opkomst, aardige arrangementen, prima uitgevoerd, de lol met elkaar straalt er vanaf."
 • "Leuke muziekkeuze, mooie arrangementen van sinterklaasmuziek, contact met het publiek zeer goed."
 • "Zeer beweeglijke, kindvriendelijke groep. Prima drummer, mooie bewerking van sinterklaasmuziek, daar is prima aan gewerkt."

 

Ga naar boven