Volg ons ook op facebook

Wij gaan naar WMC 2017!

25-11-2016

Vorige week werd bekend dat wij in 2017 naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade gaan! In deze wedstrijd, die elke 4 jaar wordt gehouden, strijden muziekkorpsen uit de hele wereld met elkaar.
 

Unieke show ‘24’

Sinds afgelopen jaar werkt het seniorenkorps aan een eigen en unieke show. Onder de titel ’24: a day in a big city’ laat de Zwolse showband in ongeveer 12 minuten zien en horen wat er in 24 uur tijd te beleven is in één van de grootste steden ter wereld. De uitvoering van deze show is van dermate hoog niveau dat we ermee willen deelnemen aan het grootste muziekconcours ter wereld.
 

Het Wereld Muziek Concours

Het Wereld Muziek Concours (WMC) wordt sinds 1949 gehouden in Kerkrade. Het concours is verspreid over enkele weekenden in juli en bestaat uit diverse muzikale wedstrijden: concerten, mars, marsparade en show. Er komen vele korpsen op af en het is daarmee één van de grootste muzikale evenementen ter wereld.
 
Jubal Zwolle heeft in 2001 ook meegedaan aan het WMC en behaalde daar de dagprijs en een 1e prijs tijdens de marsparade. Het eindresultaat was daarmee een 6e plaats op de wereldranglijst. Muzikanten die in 2017 met Jubal Zwolle willen meedoen aan het WMC kunnen zich via deze website aanmelden.
  

 
Foto: Pascal Kemerink

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven