Volg ons ook op facebook

Live verslag NK Vlissingen

01-06-2013

Vanmorgen stonden de leden van Jong Jubal al vroeg klaar om af te reizen naar Vlissingen. Zo rond 09.00 uur vertrok de bus en konden de ouders die helaas niet mee konden met dit mooie avontuur de jeugdleden uitzwaaien. Inmiddels is het al aardig gezellig in de bus van buschauffeur JOOP. Van k3, hazes, gangnam style tot aan het is stil aan de overkant om 10.15 zit de stemming er al goed in.

Showtime
Zo rond 14.30 uur was het tijd om te knallen, onder luid applaus betreden de jeugdleden het wedstrijd veld. Na intrada kondigde de speaker Jubal Zwolle aan. De show kon beginnen en de zenuwen konden aan de kant. Met veel materialen maakt Jong Jubal er een feestje van. Hoeden werden opgedaan, de paraplu kon op en de loopstok kwam er ook nog bij, de treinreis kon beginnen. Na het nummer Train eindigden het geheel met het feestelijke el Dedo azul. Wat hebben ze het geweldig gedaan, nu nagels bijten en wachten op de uitslag. 

De finale
Naar een paar uurtjes gekeken te hebben naar de andere korpsen en even lekker wat warms te hebben gedronken gingen alle korpsen op de muziek van het Jong KTK voor de laatste keer het veld op. Als eerst was het de beurt aan de marsparade waar Jong DVS Katwijk er met de eerste prijs van door ging. Daarna de festival klasse, drum maitre van de dag en dan eindelijk de uitslag van het NK show. De jeugdleden stonden inmiddels te trillen van de kou maar dat mag de pret niet drukken. Jong Jubal ging vandaag met de 5de plek naar huis (84,27), wat een mooi resultaat 2 punten meer dan vorig jaar. Daarna natuurlijk even een praatje en tijd voor een feestje en een gezellige terugreis.

Toppers goed gedaan! 

Uitslagen korspmuziek.nl
Op zaterdag 1 juni zijn in Vlissingen traditioneel de Open Nederlands Kampioenschappen voor Jeugdkorpsen gehouden. Stichting Nationaal Jeugdfestival (NJF) mocht de beste jeugdkorpsen uit het land verwelkomen die de strijd met elkaar aan gingen in zowel een mars- als showwedstrijd. De uitslagen:

Mars wedstrijd:
1. 89.46 Jong DVS Katwijk Nederlands Jeugd Kampioen
2. 85.75 Jong Floraband Rijnsburg
3. 83.88 Jong Oranje IJsselmuiden
4. 83.33 pnt Jeugdband Adest Musica Sassenheim
5. 81.88 Jeugd Deltaband Vlissingen
6. 80.75 Jong Excelsior Delft

Show wedstrijd:
1. 88.65 Jong DVS Katwijk Nederlands Jeugd Kampioen
2. 87.48 Jeugdshowband Irene Ede
3. 85.40 Junior Drumcorps Johan Friso uit Middelburg
4. 85.36 Jong Kamper Trompetterkorps Kampen
5. 84.27 Jong Jubal Zwolle
6. 82.81 Bernhard Amersfoort
7. 82.50 Jeugd Deltaband Vlissingen
8. 80.92 Jong D.A.P. Apeldoorn

Festival deelnemer Jeugdband St. Sebastianus Gendt (76.54)
Festival deelnemer Jeugdkorps Wilhelmina Sleeuwijk (78.92)
Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven