Volg ons ook op facebook

Live blog Jubal Zwolle naar Spanje

06-03-2013

Showband Jubal Zwolle verlegt letterlijk zijn grenzen. Het tweede weekend van maart reizen we namelijk af naar het Spaanse Castellón de la Plana, om daar op te treden tijdens het Magdalenafeest.

 

Via dit nieuwsbericht houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes tijdens ons Spaanse avontuur. Reageren kan via Facebook en Twitter of via het gastenboek.

 

Dag 5

Maandag was de laatste dag van ons Spaans avontuur. Het was tijd om in te pakken en afscheid te nemen van de begeleiding, vrienden, vriendinnen en het hotel. Na het ontbijt vulden we de materiaalwagen met onze instrumenten, uniformen en bagage. J&J vertrokken niet veel later. Het vliegtuig vertrok pas 's avonds, dus de middag hebben we gebruikt om de laatste beetjes van de Spaanse zon te pakken. De terugreis verliep echter niet geheel vlekkeloos. Lees het verhaal op de pagina Een heftige vierde dag in Spanje.

 

Dag 4

De vierde dag was heftig. Lees het hele verhaal op de pagina Een heftige vierde dag in Spanje.

 

Dag 3

Zaterdag was een dag zonder optredens. We konden dus lekker rustig aan doen. De ochtend hebben we toch nuttig besteed aan sectierepetities. Dit kon gewoon lekker buiten, in de Spaanse zon. Tijdens de repetities hebben we ook een aantal filmpjes gemaakt en foto's genomen. 's Middags hadden we even niets. Een groepje blijf bij het hotel (om even bij te slapen), terwijl een andere groep de toerist ging uithangen in Castellón. Zij waren gelukkig net op tijd terug voor het avondeten, maar ze moesten wel heel lang wachten op de bus terug naar het hotel. O ja, blijkbaar mag je geen foto maken van een politieauto.

 

Dag 2

Vandaag hebben we alleen ’s avonds een parade. Dus na het ontbijt hadden we nog ruim de tijd om naar het strand te gaan. Hier hebben we weer laten zien waarom Jubal JuBAL heet, want uiteraard hadden we een doel en een voetbal meegenomen. We hebben een heerlijk partijtje gevoetbald, en zelfs zonder ernstige blessures. Ook het Poolse majorettekorps genoot van onze muziek en aanwezigheid en voerde live een paar showtjes voor ons op.

 

Dag 1

Ja ja, het Spaanse avontuur is begonnen, vanochtend om 03:00 uur vertrokken we met de bus naar Schiphol.

 

Vlak voor 10:00 uur zijn we geland op de vluchthaven van Valencia, waar de bus ons al stond op te wachten. Na een korte busreis van ongeveer een uur kwamen we aan bij hotel INTUR ORANGE (ons verblijf voor de komende vijf dagen). Hier werden we hartelijk ontvangen door onze materiaalmannen J&J, die hun ontbijt al achter de kiezen hadden.

 

Na het bekendmaken van de kamerindeling heeft een deel van de leden de eerste parade gelopen (in vrijetijdskleding naar de supermarkt en bepakt weer terug). Vervolgens heerlijk gegeten in het hotel en op dit moment even nabuiken en druk aan het voorbereiden voor het eerste optreden van dit Spaanse avontuur.

 

Aan het eind van de middag hadden we dan ons eerste optreden. Dit was een rondgang door de straten van Castellón. Ondanks dat het regende, bleef het Spaanse publiek enthousiast meeklappen en –dansen. Wat een leuk publiek! Na een korte pauze maakten wij ons klaar voor een podiumoptreden in het centrum van Castellón. We deden hier een combinatie van straatshows op een podium, waar rondom publiek aanwezig was. Hierna was de energie bij veel leden helemaal op. Zelfs het Spaanse avondeten hielp hier niet bij. Na een drankje in de bar, gingen we dus snel weer onze bedjes in.

 

Materiaalwagen (Jan & John)

Woe 6 maart, 15:05: "Hoi hier een berichtje van het J&J-team, We zijn op dit moment in Frankrijk alles gaat goed en de temperatuur is op dit moment 18 graden. Groetjes het J&J-team"

 

Woe 6 maart, 18:01: op dit moment rijden onze materiaalmannen ter hoogte van Lyon.

 

Do 7 maart: vanochtend om 02:30 uur kregen we bericht vanuit Spanje dat ons J&J-team als een gek gereden heeft en slechts 170 kilometer van de eindbestemming verwijderd is.

 

Ma 11 maart: J&J hebben na het ontbijt de materiaalwagen weer ingeladen. Het leek alsof er dit keer meer bagage in moest, maar alles paste er gelukkig nog in. Na een kop koffie vertrokken de mannen omstreeks 10:45 uur richting het koude Nederland.

 

Ma 11 maart, 19:40: "Verslag van J&J-team. Eerst even eten en daarna nog 894 km voor de boeg". De mannen verwachten rond 04:30 uur in Zwolle aan te komen.


Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven