Volg ons ook op facebook

Jong Jubal kamp 2013

22-03-2013

Update nr. 3 24-03, 06:30uur


Goedemorgen allemaal, tja mijn wekkertje maar gezet want wie mij 's morgens wakker maakt die moet vroeger opstaan. Tuurlijk zijn wij ook in de stemming om de jeugd in alle vroegte even lekker wakker te maken met een mooi deuntje uit onze eigen Boom Box. Dus alles klaar set ready and go. Ff stampen in de vroege morgen en middels de megafoon iedereen duidelijk maken dat het toch echt te bedoeling is om uiterlijk 07:00uur uit hun bed te zijn. 08:00uur gaan we eten en voor die tijd is het de bedoeling dat een ieder zijn of haar spullen in heeft gepakt. Met het ontbijt zien we dan gelukkig frisse gezichten de meeste hebben toch echt wel een aantal uren geslapen. Wat wil je als de nacht daar voor amper geslapen is....

Gezien het feit dat die nacht de gevoelstemperatuur toch echt richting de minus 13 is geweest en overdag het nog steeds erg koud zou zijn hadden we gister al besloten om ook vandaag een aantal uren in de sporthal in Vollenhoven te repeteren. Dus na het ontbijt snel opruimen en klaar maken om te vertrekken. 08:30uur vertrekken we richting de sporthal.

Om 09:15uur staan we allemaal klaar om, nadat we van Nicole een goeie warming-up hebben gehad, met eerst een blok exercitie te beginnen in de sporthal. Niels neemt dan ook alles door, op deze manier leren de leerlingen die nu ook mee mogen doen een goede gezonde basis voor hun toekomst bij Jong Jubal. Na een kleine uurtje te hebben gemarkeerd, gemarcheerd, gecounterd en het door nemen van de commando's zijn we klaar om door te gaan met het instuderen van de show daar we gebleven zijn.

De leerlingen vertrekken samen met Diana en Angelique naar een andere ruimte om daar verder te werken aan hun exercitie en andere skills. Al snel hebben we in de grote zaal weer een goeie streep kunnen zetten onder een nummer dat erin zit en is doorgenomen.

De rest van de middag tot 14:00uur lopen we de nummers die gedaan zijn door en redden we het om het eerste nieuwe deel van I'll be There in te studeren. Dan is het tijd en zitten we binnen 5 minuten in de auto om snel terug te rijden naar de boerderij, want om 15:00uur komen de ouders bij de boerderij om te kunnen zien wat we dit weekend allemaal gedaan en geleerd hebben.

Aangekomen bij de boerderij hebben we met z'n allen alles nog een aantal keren door gelopen en dan is het echt tijd om de ouders vrienden familie en andere belangstellende te laten zien wat we kunnen. Dit was een mooie prestatie want we hebben een hoop gedaan dit weekend.

Nadat we alles hebben laten zien was het tijd om de stuiterballen van het weekend smokkelden op te halen en om zo te kijken wie er de beste smokkelaars zijn. Binnen lekker warm in de boerderij wordt het dan eindelijk omhult, Iris en Bart zijn de beste smokkelaars en worden dan ook rijkelijk beloont met een mooie Goudklomp van 999,90 gram om precies te zijn (tenminste dat staat op de verpakking).

Uiteindelijk is het dan nog tijd voor een aantal mededelingen en wordt het showweekend afgesloten. Alle leden pakken snel hun spullen om z.s.m. In de auto te kunnen zitten en dan lekker huiswaarts te keren.

Namens het Jong Jubal team en het Show-instructie team wil ik iedereen bedanken voor een geweldig weekend waarin we kunnen terug kijken op een mooi weekend waarin lol gezelligheid en vooral de samenwerking van het hele korps centraal stonden.

Slaap lekker en in mijn dromen staan we al in Vlissingen want dat is toch weer ons doel van 2013.

Een muzikale show groet,

Pascal.
 

Update nr.2 23-03 06:45 uur


Ja ja de hel is los gebroken want ook de jeugd heeft de bekende boom box mee en wat is er dan leuker om na een nacht vol met lol, stiekem eten en heeeeeellllll weinig slaap de begeleiding wakker te maken op het nummer One Way or another van One direction. Jammer moet ik wel zeggen want de bedden liggen helemaal niet verkeerd. 

Iedereen met frisse zin eruit en om 07:30 uur staan de eerste vrijwilligers het brood te smeren voor de rest van het korps. Op deze manier kon de rest om 8:00 uur aanschuiven aan tafel. Dan is het dan toch zover, het moet maar gaan gebeuren, een aantal "gedwongen" vrijwilligers mochten dan toch genieten van de luxe die we hier hebben en jawel de vaatwasser in pakken.

09:00 uur spullen pakken en in de auto's stappen om op weg te gaan naar Vollenhoven daar zitten we vandaag tot 17:00 uur in de sporthal de burght, met onze grote dank aan Martina van der Heide. Na een uurtje is dan iedereen over en aangekomen in de sporthal, er moest namelijk 2 keer gereden worden, om vol aan de bak te gaan. Eerst maar even een stevige warming up om de verstijfde spieren die we aardig krijgen buiten in de koude lucht warm te krijgen. 

De aftrap is er en het eerste nummer wordt er in een rap tempo in gestampt. Met als resultaat dat de opener van de jeugd gewoon staat. Een super opkomst als ik het zelf mag zeggen.

Snel door met het tweede nummer wat gelijk het eerste nieuwe nummer van dit seizoen is. Ook dit nummer hebben we net als de opener een week geleden een keer doorgelopen en kan dan ook in een record tempo ingestudeerd worden. 2 uur nadat we gestart zijn hebben we de eerste 3 minuten van de show klaar en doorgelopen op muziek. Na een pauze gaan we beginnen met de eerst gimmick. Deze blijkt alleen lastiger dan gedacht en na een uurtje proberen werd door de show instructeurs en besloten deze te stoppen en door te gaan. 

Ondertussen beginnen de vele minuten slaap die de meeste niet hebben gehad toch hun tol te eisen en de gezichten van de jeugd beginnen langzaam aan bleker te worden.  Na een grote pauze te hebben gehad zijn we dan gestart het het derde nummer van de show. Helaas beginnen nu het vele snoepen en weinig slaap harder toe te slaan en sommige kinderen moeten even uit stappen om bij te komen. 

Maar toch,, de show krijgt toch vorm ! en dat zie je niet altijd als je al een X aantal uurtjes voor het korps staat.
De figuren staan wel en dat na een korte nachtrust.

Morgen gaan we verder, eerst een exercitie blok dit keer ook met de leerlingen want die zijn ook gearriveerd. Terwijl de jeugd zich tegoed deed aan echte Wiersma panne(n)koeken uit eigen keuken. (Na een discussie hebben we besloten om de 'n' tussen haakjes te zetten. Red.)
 
Kortom een fijn weekend waar in veel gebeurt '

Ook het smokkelwerk gaat vrolijk door. Dit keer een reeks fikse breinbrekers die ze als team moesten oplossen. Hiermee konden cijfers verdiend worden die samen de code van het cijferslot vormen. Het cijferslot gaf toegang tot een tas vol met smokkelwaar. Morgen tijdens het ontbijt zal het winnende team bekend worden gemaakt. 

Groeten het update team.
 

Update nr. 1 (18:30 uur)


Jong Jubal komt langzaam aan druppelen op de boerderij de Ulenborgh in Giethoorn ons onderkomen voor de komende 3 dagen. Een prachtige boerderij trouwens met alles erop en eraan zelfs een vaatwasser. Iedereen ff een slaap plek kiezen en bedden opmaken.

Het eerst spel is ook een feit, iedereen kreeg een naam op zijn rug gespeld van een bekend duo. Door vragen aan elkaar te stellen die met Ja en nee beantwoordt moesten worden kon een ieder er achter komen wie hij was en opzoek naar zijn partner gaan. De koppels voor het weekend zijn gevormd. Dus Nick en Simon, Bassie en Adriaan, K3, sneeuwwitje en de 7 dwergen, enz zijn kompleet. Elk koppel heeft een stuiter bal gekregen om te verstoppen. Jaja we hebben een soort smokkel weekend. De rest van het weekend mogen ze elkaars stuiterbal jatten en bij hun eigen bal leggen. Het koppel met de meeste ballen wint het weekend.

Ondertussen is Niels niet te houden en staat bij een temperatuur van -4 de nieuwe figuren voor de slagwerk break vast in te studeren. Beloofd een mooi geheel te worden. Ondertussen binnen is de Nagelstudio geopend we kunnen niet wachten op het resultaat. Voor nu hopen we op een rustige nacht maar helaas weten we uit ervaring dat er van slapen niks terecht komt. Het is 22:00 uur en Nederland heeft net 3-0 gescoord tegen Estland.

Einde van de eerste update


Groeten team update.
Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven