Volg ons ook op facebook

Een heftige vierde dag in Spanje

11-03-2013

Optredens in Castellón

Er stonden voor zondag weer een aantal optredens gepland. Direct na het ontbijt trokken we dus ons uniform aan en vertrokken we weer richting Castellón. ’s Ochtends begonnen we met een podiumoptreden voor de lokale bevolking en een delegatie van de Spaanse overheid. Wij waren aan de beurt na de andere buitenlandse korpsen en voerden op het podium enkele van onze shows op. Deze vielen goed in de smaak en we kwamen ook nog op de Spaanse televisie.

 

Een andere wending

Na een korte pauze vertrokken we voor een parade door de stad met een afsluiting op een groot plein, waar vuurwerk werd afgeschoten. Dit vuurwerk was echter niet te vergelijken met het vuurwerk dat we in Nederland kennen. De klappen waren heftig, erg heftig. Voor sommige leden gaf dit een compleet andere wending aan het Spaanse avontuur. Dit vuurwerk zorgde er namelijk voor dat vijf van onze leden ter plekke onwel werden. Zij werden gelukkig direct geholpen door de andere leden en ook de plaatselijke EHBO was snel aanwezig.

 

Een van hen werd direct naar het ziekenhuis gebracht, maar met de anderen ging het gelukkig alweer wat beter. Aangekomen bij het hotel, bleken de klachten echter niet helemaal weg te zijn. We belden daarom de ambulance, waarna nog vier van ons naar het ziekenhuis zijn gebracht.  Iedereen van Jubal was enorm aangeslagen door deze gebeurtenissen. Het was wel mooi om te zien dat iedereen er voor elkaar was en elkaar waar mogelijk hielp.

 

De terugreis

Maandag 11 maart vlogen we met het complete korps weer terug naar Nederland. Helaas was deze vlucht voor een aantal van onze leden te veel gevraagd. Tijdens de vlucht werden drie van onze leden onwel. De bemanning wilde geen risico's nemen en besloot een tussenlanding te maken in Bordeaux. Hier werden onze drie leden naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd, samen met onze impresario, die ook onwel werd.

 

Na deze tussenlanding vertrok het vliegtuig alsnog naar Amsterdam, waar de rest van de Jubal-leden uitstapten. We bleven nauw contact houden met de twee begeleiders van Jubal die ook in Frankrijk achterbleven.  Gelukkig zijn twee Jubal-leden en de impresario 's avonds weer uit het ziekenhuis ontslagen. Zij hebben de nacht doorgebracht in een Frans hotel en zijn dinsdagochtend per vliegtuig naar Nederland vertrokken. Zij maken het goed. Het andere Jubal-lid moet helaas nog in het ziekenhuis blijven, samen met de begeleider. Er is geen sprake van een levensbedreigende situatie. Ze heeft al van zich laten horen en hoopt snel naar Nederland te komen.

 

Communicatie

We hebben deze dagen bewust niet veel gecommuniceerd, omdat we eerst bij elkaar wilden zijn en alle betrokken ouders en naaste familie persoonlijk op de hoogte wilden brengen. Zondagavond zijn de laatste mensen uit het ziekenhuis ontslagen. Met iedereen gaat het naar omstandigheden weer goed. Dit stelde ons allemaal enorm gerust. Deze heftige dagen hebben Jubal als groep nog dichter bij elkaar gebracht.

 

Terugkijkend

Ondanks deze heftige dagen, kijken we wel terug naar een zeer geslaagd Spaanse avontuur. We hebben erg leuke shows gegeven, haalden de voorpagina van de Spaanse kranten, kwamen live op televisie en zagen veel tevreden Spanjaarden in het publiek. De gehele organisatie van dit weekend was erg goed geregeld en we hebben genoten.

Klik hier voor een filmpje van het podium optreden

Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven