Volg ons ook op facebook

SintinAmsterdam 2012

18-11-2012

Pedroband el Jubal was dit jaar weer bij de sinterklaasintocht in Amsterdam en mocht Sinterklaas muzikaal begeleiden op de stoomboot. Al vroeg (05.00uur) vertrokken we richting Amsterdam om ons goed voor te bereiden op het grote feest. Aangekomen in Amsterdam hebben we een lekker bakje koffie gedronken om vervolgens de instrumenten te poetsen, de pakken te strijken en de veren te punten want voor de Sint in Amsterdam wil je er natuurlijk pie(t)k fijn uitzien. Na een peptolk van de goedheilig man hebben we een feestje gemaakt in de kleedkamers om hem daarna onder muzikale begeleiding naar de stoomboot te brengen.

Live uitzending op de stoomboot
Eenmaal op de stoomboot kon het feest pas echt begonnen. Vanaf het moment dat de trossen los gingen swingde Pedroband el Jubal de pan uit. Vele sinterklaas liedjes werden in een vernieuwd jasje gestoken en alle kijkers van AT5 konden de hele boottocht genieten van het muzikale spektakel. Op verzoek van sinterklaas en de verslaggever van AT5 werd er een pieten polonaise gestart met de Spaanse versie van zachtjes gaan de paardenvoetjes. Wat hebben we met zijn alle genoten van al het publiek op al die bootjes rondom ons heen. En als dat niet genoeg was stond ook heel de kade rijen dik gevuld met zingende kinderen. GEWELDIG!!!

Optocht
Nadat we sinterklaas keurig hebben aangemeerd bij het scheepvaartmuseum zijn wij met de stoomboot nog even doorgevaren naar de Marine basis. Daar aangekomen snel een broodje genuttigd en ons vervolgens opgesteld in de stoet. Rond 13.00 kon ook dit feestelijke gebeuren beginnen. Vol enthousiasme werd er tijdens de optocht gespeeld, gezongen, gedanst & gesprongen. Waar is dat feestje? Nou ik kan jullie vertellen dat het feestje 8 uur nonstop aanwezig was bij Pedroband el Jubal. Op de dam hebben we zelfs nog even versterkt een nummertje gespeeld en ook in de bus na afloop wisten sommige muziekpieten van geen ophouden.

Groetjes Muziekpiet         

Kiekjes
Klik hier voor de foto's
Filmpje paardenvoetjes op de stoomboot
Compilatie stoomboot
Compilaite optocht (middenin Pedroband el Jubal verterkt op de dam)

BEDANKT
Alle muziekpieten bedankt voor een geweldige dag op naar volgend weekend!
Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven