Volg ons ook op facebook

Een leuke saxofoonworkshop

06-10-2012

Zaterdag 6 oktober hebben zeven saxofonisten van Jubal Zwolle een workshop gevolgd van Johan van der Linden. Het was een bijzondere dag. Zo ontdekte de saxofonisten dat ook zij een 'trompetspier' hebben die zij goed moeten trainen.

 

Een verslag van Liesbeth

"We hebben geleerd dat er voor de verschillende muziekstijlen verschillende wijze van spelen zijn. Je kunt, blijkt nu, spelen met een rechte kin (voor een klassieke stijl) en een prop-kin (voor een jazz- en popstijl). Door deze technieken te oefenen kunnen we low-stress spelen."

 

"Ook zijn er diverse trucs gedemonstreerd. De meest bijzondere was toch wel het 'circulair breathing': het ademen en blazen tegelijkertijd. Dit is een ingewikkelde techniek maar Marc (natuurtalent) kon het gelijk."

 

"Deze workshop is georganiseerd door de muziekraad. Het was een gezellige, goed georganiseerde dag. Naast het spelen van leuke stukken als Harlem shuffel (geschreven en oorspronkelijk opgenomen door het duo Bob & Earl in 1963) tot Porgy en Bess (George Gershwin), hebben we verschillende andere onderwerpen behandeld. Zo hebben we films bekeken over hoe een saxofoon en de benodigde rieten worden gemaakt. Al met al een leuke en interessante dag."

 

De foto's kun je vinden onder multimedia.

Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven