Volg ons ook op facebook

Pedroband kleurrijk aanwezig

01-01-2011

De pedroband heeft weer een zwaar maar erg leuk weekend achter de rug. Zoals je hebt kunnen lezen op de website van Jubal Zwolle zijn de naaitantes van de pieten de afgelopen maand erg druk geweest om ons pieten in een nieuw kleurrijk pak te hijsen. Vlak voor de eindstreep ( vrijdagnacht )  is het de dames gelukt om Pedroband el Jubal te voorzien van 25 schitterende pietenpakken, BEDANKT!  De kids die bij de dames aanbelden om hun zangkunsten voor Sint Maarten te laten horen kregen geen gehoor, er telde maar 1 ding. De pakken moesten klaar voor zaterdag 05.00uur de intocht Den Haag.


Intocht Den Haag - Zaterdag 12 november
Met de slaapsteentjes in de ogen stonden de pieten jong en oud om 05.00 uur klaar om aan de autoreis naar Den Haag te beginnen. Na alles in de auto's gepakt te hebben waren wij klaar voor het eerste avontuur in de nieuwe pakken. Aangekomen in Den Haag snel de pakken aangetrokken om vervolgens de haven op te zoeken. Voor sommige pieten bleek dit toch nog een hele opgave, gelukkig zagen zij nog net de rooksignalen van de stoomboot en kwamen ook zij bij de haven aan. En toen begon het avontuur pas echt! De stoomboot was namelijk al bezig om uit te varen, waardoor alle lenigheid van onze pieten gevraagd werd. We moesten met instrument en al zelf over de reling springen om nog met Sinterklaas mee te kunnen. Het gat tussen de stoomboot en de kade werd steeds groter en zo bleven helaas twee van onze pieten eenzaam achter op de kade. Gelukkig was de pedroband voorzien van een super n(anne)y want de babysax was wel aan boord gekomen. Na van de schik bekomen te zijn kon het feest beginnen. Samen met nog 8 andere pietenbands was het 1 groot feest op de stoomboot. Na een rondje gevaren te hebben op zee kwamen we rond 12.30uur aan in Scheveningen, waar we werden ontvangen door honderden kinderen en onze eigen 2 pietjes. Na weer helemaal bijgepraat te zijn, daar onze plek in de stoet opgezocht (voor Sinterklaas) en een broodje gegeten. De pedroband werd tijdens de optocht voorzien van een handige kar waar de pietjes lekker op konden spelen. Na een optocht van ruim 4uur begonnen de lippen van sommige pieten toch wel wat op te raken en was rond 17.00 uur het einde van de optocht in zicht. Na afloop snel de auto in richting Zwolle, want zondag moesten we al weer om 07.00uur paraat staan.

Intocht Amsterdam - Zondag 13 november
Om 07.00 uur stond iedereen weer k(l)eurig klaar om te vertrekken naar Amsterdam. Sommige pietjes met nog meer slaapsteentjes dan gister, (er moest nog wat vernaaid worden) maar ze stonden er wel allemaal keurig op tijd. Aangekomen in Amsterdam genoten van het lekkere lunch pakket wat hier altijd prima verzorgt is om vervolgens ons te laten invlechten. Ook sommige mannelijke pieten konden niet ontkomen aan het invlechten wat de nodige leuke foto's op heeft geleverd. Na het fine tunen van de muziek en straatshowtje 2 kon de optocht om 12.30 uur beginnen. Zoals elk jaar stonden er weer veel mensen langs de kant en kon trompetpiet de mensen verassen door achter het publiek de nummers in te zetten. Intocht Amsterdam was voor Pedroband el Jubal weer erg geslaagd.  

Tot volgende week in Zwolle,

Groetjes kleurige trompetpiet


Leuke weetjes
- lovende reacties op de nieuwe pakken, dames bedankt !
- Penningmeester, toch maar een TomTom ipv een PietPiet!
- Pieten tussen wal en schip?
- Temperamentvolle trompetpiet?
- 2 x 8 + 9 x 3 - 15 + 28 - 49 = 7uur achter elkaar spelen = blauwe lippen

- Een baritonpiet heeft staartjes?
- (mama) in spe piet heeft het erg goed gedaan, heeft medaille angst en lust alleen salami pizza ;)
- basedrum kar doet mee in pitstop F1 !
- Pieteninstructieteam bedenkt straatshowtje 2 en aanvalluuhhhh?
- Er mag nog wel even lekker R*C*E*RO gespeeld worden ;)
- Piet (Seegers) gesignaleerd in Amsterdam!

Er zijn ook al een aantal foto's
- Den Haag (Eelco)
- Den Haag (Anne)
- Amsterdam
Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven