Volg ons ook op facebook

Jubileumtaptoe Jubal

01-01-2011

Op 14 mei 2011 bestond Jubal Zwolle 60 jaar. Dit vierde de showband met een internationale straatparade en een geweldige taptoe.


Straatparade
Aan de straatparade op 14 mei deden naast Jubal en Jong Jubal ook nog enkele korpsen uit de omgeving mee, zoals de Lowland Brigade Pipe band (Zwolle), de Van Limburg Stirum band (Wezep), DAP (Apeldoorn) en het Kamper Trompetter Korps (Kampen). Bijzonder was de deelname van showband La Vaillante uit St. Quentin (Frankrijk).


De korpsen verzamelden zich rond 13.00 uur bij de topsporthal om zich vervolgens met pendelbussen richting de Zwolse binnenstad te begeven. De sfeer zat er in de bus al meteen goed in, zo werd het nummer "Rockero" door de korpsen in de eerste bus uit volle borst gezongen en liet menigeen zijn of haar zangtalent horen. Rond 14.30 kwamen de bussen aan op het Rode Torenplein in Zwolle, waar de straatparade begon. De straatparade werd onderbroken op het Grote Kerkplein waar de korpsen gezamenlijk het nummer “Highland Cathedral” speelden onder leiding van Marten van der Worp. Dit betekende tevens de opening van de Week van de Amateurkunst. Na een toespraak van wethouder voor cultuur Nelleke Vedelaar kon de straatparade verdergaan door de Zwolse binnenstad.


Taptoe Zwolle
’s Avonds was er een spetterende taptoe georganiseerd. De presentatie van deze avond was in handen van Peter Vader. De taptoe werd voor een volle sporthal op een knallende manier geopend door de samenwerking van Zwolse slagwerkgroepen en DJ Jello. Zij brachten een bijzondere en eigentijdse muzikale show onder leiding van Dirkjan van Groningen (van Show & Marching Music).

0Daarna was het de beurt aan de jeugd van Jubal Zwolle. Met trillende vingers en knikkende knietjes kwamen de jonge leden de zaal binnen. Meteen nadat zij de eerste noten gespeeld hadden, was de spanning weg en zetten zij gezamenlijk een geweldige prestatie neer.

Na het goede optreden van Jong Jubal was de beurt aan de Van Limburg Stirum band (Wezep). Met hun show “As Time Goes By” lieten zij de verschillende fases van het menselijk leven aan bod komen. Vanaf de frivoliteit van het jonge kind tot aan het volwassen zijn liet VLS zien waar zij goed in zijn: het publiek verrassen met een fantastische show.

Het derde korps van de avond was Show- & Marchingband DAP uit Apeldoorn. Gekleed in “Wild West-stijl” presenteerden zij hun show "Saloon Diaries". “Saloon Diaries” is een verhaal over het leven van een cowboy in en om de saloon. Er werd gefeest, gedanst, maar vooral veel muziek gemaakt.
 
Toen was het tijd voor het jubilerende korps Jubal Zwolle. Onder leiding van Drum Major Vincent Hagendoorn kwamen zij de zaal binnen met het spetterende nummer “Thé Race”. Na de speakertekst gepresenteerd door Peter Vader kon de show beginnen met het nummer “In Caelum Fero.” Aan het eind van dit nummer liet de trompettist de zaal nog even goed schrikken door materiaalpech, maar gelukkig was de stembuis van zijn trompet weer snel gevonden en kon de show doorgaan. Via het uptempo nummer “Birland” naar het eigen gearrangeerde “Make you feel my love” werd de show afgesloten door het vrolijke “Everybody’s everything”. Met deze bruisende show "Sixty and still going strong” liet Jubal Zwolle zien nog lang niet klaar te zijn en zin te hebben in de toekomst.

Ook de Lowland Brigade Pipe band was ‘s avonds aanwezig en liet de Schotse doedelzakmuziek op traditionele wijze ten gehore te brengen.

Na de Lowland Brigade Pipe band werd de zaal volgeladen met energie, “Blue Energy”. Het KTK zetten een schitterende en snelle show neer, die de weg naar de toekomstige wereld weer gaf. Daarbij was de inspanning en strijd, die met veel energie geleverd werd, duidelijk terug te zien en te horen.

Last but not least was er het Franse korps La Vaillante. Dit korps heeft de Amerikaanse stijl en paste goed binnen het taptoeprogramma. De tamboer-maître van het korps zweepte het publiek tijdens de show regelmatig op met klapgebaren en salsadansjes. Met bekende muziek van onder andere “The black eyed peas” was dit een mooie afsluiter van zeven goede korpsen.

Rond 22.00 uur was er de grote finale, waarin met alle korpsen gezamenlijk onder andere de nummers “Mull of Kintyre” en “Highland Cathedral”, met medewerking van de folkband Blue Dew, werd gespeeld. Deze nummers werden gevolgd door “Abide with Me” en het taptoesignaal, gespeeld door Michel van Eeuwen. De taptoe werd afgesloten met het volkslied van Frankrijk, gespeelt door La Vaillante en het Wilhelmus. De korpsen verlieten vervolgens één voor één de taptoe op eigen muziek. De Van Limburg Stirum band zorgden nog voor een verrassing en speelden lang zal ze leven voor het jubilerende Jubal Zwolle. Daarna was het nog één keer de beurt aan Jubal Zwolle om haar geweldige publiek, sponsoren en vrienden te bedanken voor een zeer geslaagde dag. Met een laatste straatshow en onder luid applaus liet jubel zien: “Sixty and still going strong!”

PR Jubal Zwolle

 

Klik hier voor een reactie overzicht


De foto's zijn van de fotografen van Weblog Zwolle (Harry ten Klooster & Harry Plantinga),

het nieuwsportal voor de stad Zwolle. Kijk ook eens op www.weblogzwolle.nl

Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven