Volg ons ook op facebook

Verslag: Koninginnedag

01-01-2010

Ook deze Koninginnedag had Jubal Zwolle weer een drukke dag voor de boeg.

Om half 9 stonden we paraat in Wapenveld om daar onze dag zoals elk jaar te beginnen. Na even warm blazen en draaien begon de optocht. De mensen stonden ook allemaal vroeg aan de kant om de optocht te zien. We liepen door het hele dorp om vervolgens naar het grasveldje te gaan om het Wilhelmus te spelen welke door iedereen uit volle borst werd meegezongen.

Tussen de middag konden we even bijkomen van het vroege opstaan. Om kwart voor 2 verzamelden we ons bij het gerechtsgebouw. Hier was Jong-Jubal ook. We gingen eerst gezamenlijk naar de stad lopen, wat een groots korps hadden we ineens. Op de melkmarkt speelden we gezamenlijk Thumptumping, Celebration en Land of 1000 dances. Het publiek stond versteld. Jong-Jubal ging vervolgens uit het korps om zo als 2 korpsen de mensen te vermaken.

Wij deden nog een aantal shows op de grote markt en gingen vervolgens naar het Bethlehemskerkplein. Daarna stond die minitaptoe op het ter Pelwijkpark op de planning.  Voor ons liepen Jong Jubal en het Kamper Trompetterkorps hun taptoe. De spanning zat er bij iedereen goed in om voor de eerste keer dit seizoen de show aan het publiek te laten zien. Gelukkig ging het allemaal erg goed voor ons Zwolse publiek.

Nadat we wat gerust, gevoetbald en gegeten hadden en alle spieren weer tot rust waren gekomen, gingen we naar Holten. Hier stond nog een taptoe op het programma. Samen met Drum en Showfanfare Actief te Deventer, Drumfanfare St. Caecilia te Raalte en Tamboerkorps Regiment Verbindingstroepen TKV te Ede beloofde dit een mooie avond te worden. Ondanks familie omstandigheden was ook Michael Edeleijn bij de Taptoe aanwezig waarvoor wij hem willen bedanken en ons respect uitspreken. Alhoewel het al een zware dag was, lukte het ons nog één keer al onze energie eruit te gooien. Het publiek was erg enthousiast over ons optreden wat natuurlijk bij iedereen voor de nodige blijdschap zorgde. Om 22.00 uur reden we weer weg uit Holten. Het was een zware dag, intensieve maar vooral leuke Koninginnedag.

Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven