Volg ons ook op facebook

Moederdag in Dortmund

01-01-2010

Voor de moeders van Jubal stond er deze Moederdag geen verwendag op het programma want om 10.00 uur reisden de leden af naar Dortmund Duitsland.

Aangekomen in Dortmund moest er snel omgekleed worden om de eerste rondgang over de braderie te lopen. Na een paar nummers tussen de verschillende tentjes en attracties te hebben gespeeld, speelden we in carré nog wat nummers voor het hoofdpodium. De guard vertoonden daarbij hun kunsten met de vlag en hier en daar vloog er zelf een “hond” door de lucht.  Na een korte pauze nog een rondgang gemaakt om vervolgens te genieten van de altijd goed verzorgde Duitse maaltijd.

Na de maaltijd (kartoffelsalat, braadworst en broodjes) onze uniformen weer aangetrokken om ons richting de startplek van de optocht te begeven. Rond 15.00 uur ging de optocht van start en konden wij ons van onze beste kant laten zien met de verschillende ingestudeerde straatshows. Vooral straatshow 5, the Race en Land of  1000 dances vielen erg in de smaak bij het enthousiaste Duitse publiek. Aan het eind van de optocht nog 3 nummers gespeeld voor de bühne en toen onze spullen weer gepakt om richting Nederland te rijden.

Aangekomen in Nederland wat gegeten bij de Mc Donalds waar we nu zelfs onze eigen kassa’s hebben. Daar werden de moeders nog verrast met een plantje, om ze toch nog een beetje het Moederdag gevoel te geven. Rond 20.00 uur kwamen we de vertrouwDE  bestelbus tegen wat betekende dat we weer  bij het Jubal gebouw waren aangekomen.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven