Volg ons ook op facebook

Bevrijdingsconcert Zwolle

01-01-2010

Ter gelegenheid van de 65e-verjaring van de bevrijding van Zwolle was er dit jaar op woensdag 14 april een uitgebreid programma van herdenkingen. Jong Jubal en Jubal mochten deze bijzonder dag afsluiten met een feestelijk bevrijdingsconcert.

Jong Jubal stond vanaf 19.00 uur voor de Grote- of St. Michaëlskerk om de voorbijgangers en bezoekers van het bevrijdingsconcert te verwelkomen met hun muzikale klanken. Samen met dirigent Marten van der Worp (welke later op de avond het prachtige stuk  “Highland Cathedral” zou dirigeren) wist de Jeugd van Jubal het publiek goed te vermaken en de nodige mensen de kerk in te spelen.

Vervolgens was het de beurt aan Jubal om samen met de Lowland Brigade Pipe Band het indrukwekkende Highland Cathedral van Ulricht Röver en Michael Korb ten gehore te brengen. Onder begeleiding van jeugd percussion lid Patrick Bruens op was het samenspel tussen de Pipe Band en Jubal zeer indrukwekkend. Na dit prachtige stuk hield Burgemeester Meijer van Zwolle een toespraak, waarin hij terugblikte, maar ook vooruit keek naar de komende evenementen rond de bevrijding.

Klik hier voor alle foto's

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven