Volg ons ook op facebook

Aire sur Lys Frankrijk

01-01-2010

Voor Jubal begon de tweede seizoenshelft afgelopen zondag met een optreden in Frankrijk. In alle vroegte vertrok de bus naar Aire sur Lys voor een Franse optocht.

Vol goede moed gingen we de bus in voor een vijf uur durende reis. Na één keer stoppen kwamen we aan in het plaatsje Aire sur Lys. Aangezien we van de organisatie ons om 13.00 uur moesten melden en de optocht om 15.00 uur begon was er twee uur tijd voor ontspanning. Een aantal leden namen dankbaar gebruik van deze tijd om het plaatsje te verkennen, anderen schroefden het meegenomen doeltje in elkaar om een potje te voetballen.

Na een paar uur van ontspanning konden we ons omkleden en inspelen/indraaien onder begeleiding van onze nieuwe drummajor Vincent Hagedoorn.  Vervolgens liepen we naar de opstelplaats. Dit was één grote chaos en het was dan ook niet duidelijk welke plaats we in de optocht hadden. Na een vertraging van ruim een kwartier ging de optocht dan toch van start.

Er stond weinig publiek langs de kant, totdat we uiteindelijk na zo’n twee uur spelen aankwamen in het centrum van de stad. Hier hadden alle inwoners/geïnteresseerden zich verzameld en hier mochten we ons presenteren op een groot plein. De nummers The Race (met show), Karn evil 9 en het nieuwe eigen gearrangeerde nummer Make you feel my love werden hier gespeeld. Het publiek was enthousiast en onder luid applaus was voor ons de optocht na zo’n drie uur spelen afgelopen.
Wij liepen terug naar de kleedruimte en eenmaal daar speelden we nog een nummer voor Emiel, omdat hij door medische redenen moet stoppen met Jubal. Om 18.30 uur vertrokken we weer terug naar Nederland, onderweg een snelle pitstop gemaakt bij een tankstation om nog wat voedsel in te slaan. En rond 24.00 uur kwamen we weer aan in Zwolle. Volgende week staat er weer een Frans optreden op de agenda.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven