Volg ons ook op facebook

Vancore Marching Day

01-01-2009

Afgelopen zaterdag was het “Marching Day” bij Vancore Percussion Instruments BV in Joure. 14 deelnemers zorgden voor een prachtige dag vol muziek. De dag begon om 11:30 uur met een korte opening door de jongens van Purple Impressions. Wanneer de zaal is volgestroomd met belangstellenden en deelnemers, is het de beurt aan Constantijn Huijgens uit Appingedam! Een concert onder leiding van Roel-Jan Jongsma op een overvol podium. Zij wisten de zaal totaal stil te krijgen met hun indrukwekkende programma.


Purple Impressions presenteerde na Appingedam hun programma van de Harlingse Visserijdagen. Op de nieuwe Aluforce Ultimate Tension Series in speciale Purple finish, geleend voor dit project, gingen zijn nog een keer flink uit hun dak! Purple Impression is speciaal opgezet voor de opening van de visserijdagen en bestaat uit verschillende leden van verschillende muziekkorpsen in Noord Nederland.

Advendo Nijverdal bracht het nieuwe Indoor Percussion programma op het podium. Zeer Verassend! Bekende popnummers van bekende bands passeren de revue. Ondersteund met drums, basgitaar en nog veel meer effecten, wisten zij het publiek te laten genieten van deze tak van muzikale “sport". Uiteraard was het showgedeelte op het podium niet te draaien, maar dat houdt u tegoed op de komende Indoor Percussion Competitie 2010. Dus zorg dat u daar weer bij bent.

Ondertussen werden de workshops van Jelle Roeper en Richard Kampstra druk bezocht! Jong Advendo creëerde een grote kring mensen om zich heen om zo samen met hen Advendo en haar technieken te leren kennen. Er werd speels, maar serieus omgegaan met de facetten van Show-slagwerk. Daarnaast werd er door Richard uitleg gegeven en vele vragen beantwoord.

Bij Jelle Roeper zat de zaal ook goed vol. Er bleek ook veel interesse te zijn in het bespelen van mallet instrumenten. Jelle Roeper bracht hier de toegestroomde spelers de o zo belangrijke beginselen bij van het mallet spelen. Als afsluiter gaf Jelle nog de speeltechniek van 4 stokken mee, om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Er werd dus de hele dag flink gewerkt!

David Lemant maakte weer indruk met een stukje uit zijn nieuwe programma voor de Europese Solisten Kampioenschappen. David weet ten alle tijden met zijn trukendoos, behendigheid en muzikaliteit het publiek te raken!

Trommelgroep West Nederland liet zien wat trommelen nu echt inhoud en hoe dit is opgebouwd. Overdosis aan technieken en verschillende stijlen volgden elkaar op. Voor de technisch goed onderbouwde slagwerker een must om eens te zien! Gekleed in traditioneel uniform en originele Schlebach drums uit Zwitserland speelden zij een aantal stukken voor en legden uit: Hoe, Wat en Waarom?. Er werden zelfs twee Vancore drums bijgehaald om ook andere technieken te kunnen demonstreren. Echt een topper op deze dag en eigenlijk tijd tekort!

Spektakel als Jubal Zwolle, Kamper Trompetter korps en drummer/docent Erik Albers hun entree maken. De combinatie van de First Showband drummer met twee Marching drumlijnen is een daverende knaller. De collega bands uit Zwolle en Kampen hebben namelijk dezelfde docent . Dit was aanleiding om samen eens wat te gaan doen. Een bijzonder optreden dus. Jubal, die wat leden moest missen, maakte ook in en kleinere zetting een goede indruk door een aantal stukken uit hun repertoire ten gehore te brengen. Later in demonstratie neemt dan K.T.K het over. Een verassend grote slagwerklijn met vernieuwde klanken. Wanneer Erik daarbij met zijn drums ook nog eens uit zijn dak gaat, is het optreden een compleet spektakel! Afsluiter waren de twee slagwerklijnen tesamen met Erik. Dit bracht hen ook op het idee later samen richting het centrum van Joure te vertrekken voor de “Streetbeat”.

Na dit spektakel waren daar opeens de slagwerkers van de Euroband uit Rotterdam. Zij gingen aan het werk met Dennis Smits “Drums2play” om iedereen wegwijs te maken in traditioneel trommelen, zoals dat gebruikelijk is bij verenigingen als de Euroband. Dennis had naast uitleg en demo’s aan het eind een barkrukken-act als afsluiter. Even wat anders, verrassend, maar technisch moet het natuurlijk hoogstaand blijven. En dat was voor de jongens van de Euroband ondersteund door Dennis op een speciekuip als bass geen enkel probleem.

Afsluiter van de dag was Front Ensemble en Field Percussion van Showband Marum. Showband Marum wist er o.l.v. Jelle Roeper een spectaculair einde van te maken. Weer stond het podium overvol met instrumenten en muzikanten. Marum liet zich van zijn beste kant zien en gaf alvast een voorproefje weg voor Taptoe Leeuwarden waar ze hun volledige programma zullen laten zien. Jelle Roeper sluit samen met Marum de dag waar op hetzelfde moment K.T.K en Jubal Zwolle de streetparade in centrum afsloten!

De “Streetbeat” hield het gelukkig de hele dag droog! Alleen de dames en heren uit Kampen en Zwolle kregen beste buien op hun hoofd. Petje af voor deze clubs die de regen toch trotseerden en verschillende winkels al spelend in en uitgingen totdat ze doorweekt terug kwamen in zalencentrum ‘t Haske voor de terugreis huiswaarts.

Vancore dankt alle deelnemers voor deze fantastische dag en hoopt dit in de toekomst vaker te kunnen organiseren. Meer foto’s van deze dag zijn inmiddels te vinden op de site www.vancore.nl/marchingday

Tekst & foto's: Vancore Percussion Instruments

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven