Volg ons ook op facebook

Showweekend Jubal

01-01-2009

Het weekend van 3, 4 en 5 april verbleef Jubal in een kampeerboerderij in Dwingeloo om te trainen voor de taptoe-show. Natuurlijk was er ook tijd voor vermaak.


Vrijdag
Op vrijdag 3 april stonden alle leden van Jubal klaar om een lang weekend met z'n allen te verblijven in Dwingeloo. Rond half 8 waren de meeste leden gearriveerd bij de kampeerboerderij en kon het feest beginnen. Dit begon met de ontgroening. De leden die dit jaar aan de beurt waren, zijn: Shirley, vanwege haar zwangerschapsverlof moest zij opnieuw ontgroend worden, Kimberley, ook zij is teruggekeerd bij Jubal, Carly, Anne-Karien, Wilbert en Sharon. Eén voor één werden zij geblinddoekt naar buiten gebracht. Daar kregen zij eerst een ballon met een ei over zich heen en vervolgens paneermiddel. Daarna werden zij 'gebrandmerkt' en nu horen ze officieel bij Jubal.
Na de ontgroening was er tijd voor nog meer vermaak: karaoke. Vooral de guards waren hierin erg fanatiek en ook een aantal percussion-leden had de smaak te pakken. De rest zong op de achtergrond hard mee. Ook waren er Hollandse spelletjes, zoals sjoelen. Om ongeveer half 3 gingen de meeste leden naar bed. Een uurtje later werden zij gewekt door de overgebleven leden die besloten hadden ook maar naar bed te gaan, omdat de 'shoarmaboer' toch niet meer bezorgde.


Zaterdag
Zaterdag werden we gewekt door de vroege vogels die gingen douchen. Toen Gerdo onze kamer binnenstapte, maakte hij op zijn manier duidelijk dat het er niet echt lekker rook: ‘kom ik hier binnen, moet ik eerst door een 'oase van ying yang'. Ook Micheal kwam ons zaterdagochtend vergezellen. Micheal was er het weekend om de guards te trainen. Dat hij zich meteen thuis voelde, was duidelijk te zien. Erg gezellig deed hij met ons mee en een paar beroemde uitspraken zijn door hem ontstaan.
De zaterdag stond eerst in het teken van trainen. Van 10 uur tot 5 uur is er keihard gewerkt met het korps om de show af te werken en te 'cleanen'. De guards waren hard aan het trainen voor 'Pegasus'. Micheal had een stuk geschreven met de sabel. Het is een erg pittig, maar leuk stuk. Micheal heeft de guards ook geleerd dat je sabel boven je 'fluffy' moet.
Na het trainen kregen we een heerlijke maaltijd, geregeld via het restaurant. Daarna was het tijd voor de thema-avond. Het thema van dit jaar was boerenfestijn. Nadat iedereen zich verkleed had als boer, boerin, boerderijdier, Ronald de Boer of Johnny de Boer, gingen we naar de manege. Daar waren vier spellen uitgezet. Zo moesten we onder andere hooivork-schieten, met je groepje op kratjes naar de andere kant lopen zonder de grond te raken en een hindernisbaan afleggen. De winnaar van deze avond was groep 1: Kimberley, Niels, Anne-Karien, Brigitte, Wilfried, Peter en Yvette onder begeleiding van Marjoleon a.k.a. Miss Marum.
Na de spelletjes was het weer tijd voor muziek, karaoke en nog meer gezelligheid. Deze avond ging iedereen wat eerder naar bed. Daar werd nog even gezellig gekletst en langzamerhand viel de een na de ander in slaap. Iedereen werd nog ’s nachts nog wel even wakker gemaakt door onze ‘Seabert’.


Zondag
Op zondagochtend werd er eerst ontbeten met gebakken eieren en spek, een traditie tijdens het showweekend. Daarna werd er weer getraind van 10 uur tot 5 uur. Opnieuw werd de show gecleaned en de opmars geoefend. De guards gingen bezig met Birdland. Aan het einde van de middag werd er nog twee uur samen geoefend en de show laten zien voor de belangstellenden. Daarna was het tijd om naar huis te gaan. Iedereen was erg vermoeid, maar super trots op het resultaat.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven