Volg ons ook op facebook

Showconcours Schiedam

01-01-2009

Na enkele jaren in juni te schitteren op het concours in Assen, ging Jubal dit jaar voor het eerst op concours in Schiedam. Dit concours wordt binnen gehouden en vindt plaats in november. Twee goede redenen om naar Schiedam te gaan.

De guards en enkele andere leden verzamelden zich eerder op het Jubal-gebouw om zich goed voor te bereiden. Alle vlaggen waren gewassen en gestreken en moesten op de stokken worden vastgemaakt. Verder moesten alle spullen worden gecheckt en de guards werden in de make-up gezet. Om twee uur vertrok het gehele korps, samen met veel vrienden en familieleden, naar Schiedam. Een aantal oud-leden waren ook mee, en die merkten meteen dat het nog net zo gezellig is in de bus als vroeger.
Na twee uur en een kwartier, kwamen we al zingend met het liedje van ‘de tandenborstelshow’ aan in Schiedam. Daar konden we ons in alle rust voorbereiden op wat ons te wachten stond. De meeste gingen wat eten, anderen gingen bij andere korpsen kijken en weer anderen konden niets anders doen dan zich zenuwachtig maken.
Een half uur van te voren kon de guard zich warm draaien, het korps inspelen en de percussion ‘uppen’. Na een laatste peptalk van de instructeurs, waren we helemaal klaar voor het concours. We kwamen krachtig op met The Race. De show bestaat uit de nummers Nightwatch, Birdland, Pegasus, percussion-break Six, Maria en Land of make Believe.
De show ging erg goed en iedereen was tevreden. Lang konden we hier niet van nagenieten, omdat de finale gelijk na ons volgde. We hebben 81.7 punten gescoord.
Het was voor ons een bijzondere ervaring, deelnemen aan een indoor-concours. In de bus terug naar Zwolle werden de instructeurs en leden bedankt. In het Jubal-gebouw hebben we met z’n allen nagepraat en nageborreld. Volgend jaar weer op naar een concours!


Stukje van www.korpsmuziek.nl
"Jubal uit Zwolle is vandaag de hekkensluiter bij de showwedstrijden en maakt een zelfverzekerde start. Wat direct opvalt is de goede balans tussen slagwerk en brass. Een energieke show van een jong korps ondersteund door een colorguard die vele attributen gebruiken tijdens de show. Na een fraaie ballade volgt er een stevige slagwerksolo, waarna een verdere opbouw naar het einde van de show volgt. Goed optreden van Jubal, met zo nu en dan een volume uitspatting die niet geheel voor de oren geschikt is."

 

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven