Volg ons ook op facebook

Pedroband Zwolle & Amsterdam

01-01-2009

De Pedroband heeft weer een druk en geslaagd weekend achter de boeg. Zaterdag 14 november stond de jaarlijkse intocht in Zwolle weer op de agenda en Zondag werd de sint in Amsterdam binnen gehaald. Muziek piet schreef een verslag.

Het was nog even spannend of de pietenband dit jaar de sint op tijd bij de kade kon afleveren. Want op het moment van vertrek wou de bus die de pietenband naar de boot moest brengen niet starten. Gelukkig was daar meneer Jan die snel een paar kabels te voorschijn toverde en de bus weer aan de praat kreeg.  

Nadat alle andere pieten en Sinterklaas aanwezig waren, werden wij naar de boot gebracht. Aangekomen bij de boot stonden de nodige kinderen al te wachten. Een mooi moment voor de pietenband om een beetje warm te blazen, wat zeker nodig was met het natte weer.Na een paar nummers samen met de kinderen te hebben gespeeld, gingen wij aan boord om aan de vaart te beginnen richting het centrum van Zwolle.

Op de boot hebben wij de mensen langs de kant vermaakt met verschillende sinterklaasliedjes. Toen wij in de binnenstad aanlegden stonden daar honderden kinderen en ouders al op ons te wachten. Na een leuke rondgang door de binnenstad eindigden we het optreden in de Proosdij.

Om vervolgens wat van onze klanken te laten horen in het verzorgingscomplex ‘de Havezaete.’ Daar hebben we samen met de wat oudere mensjes genoten van de sinterklaasnummers. De mensen deden lekker mee met de muziek en hier en daar was er zelf een leuke dans te zien. Na het optreden kregen we nog een lekker hapje en een drankje. Toen snel onze bedden opgezocht want Zondag stond de intocht in Amsterdam op het programma.

AMSTERDAM, zondag 15 november

Met ruim 640 andere pieten werden wij glunderend ontvangen door duizenden doorweekte kinderen die rijendik langs de route stonden. Gelukkig werd het weer wat beter toen Sinterklaas zijn paard Amerigo had gevonden en vertrok met de kilometer lange stoet van prachtige praalwagens en muziekpieten vanaf het Scheepvaartmuseum via de Dam naar het Leidseplein. Ook Amsterdam was voor ons weer een gezellige intocht.

Groetjes de muziekpiet.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven