Volg ons ook op facebook

Koninginnedag

01-01-2009

Na wekenlang, zelfs maandenlang keihard trainen, was het op koninginnedag zo ver: we gingen Zwolle laten zien met welke show wij dit seizoen gaan optreden en naar het NK in november gaan. Helaas ging dit niet door in verband met de gebeurtenissen in Apeldoorn. Begrijpelijk, maar we waren erg teleurgesteld. Ook waren er leden, zowel bij Jubal als bij Jong Jubal, die in Zwolle hun eerste optreden hadden gepland. Helaas laat dit nog even op zich wachten.

Jubal had ’s ochtends al wel opgetreden in Wapenveld. Traditiegetrouw stonden wij om 9 uur in Wapenveld, waar om half 12 het optreden begon. Met dit optreden liepen wij door het dorp. Aardig veel publiek was vroeg z’n bed uitgegaan om naar de optocht te kijken. De optocht eindigde op een groot veld. De burgermeester hield hier zijn praatje en het Wilhelmus werd gespeeld waarbij het publiek uit volle borst mee zong. We kregen nog wat te drinken en om half 12 keerden we weer terug naar Zwolle om uit te rusten en ons klaar te maken voor de volgende optredens. Helaas ging dit alles niet door.

Ook Jong Jubal had ’s ochtends optreden en wel bij de burgermeester bij het stadshuis. Zij opende Koninginnedag 2009. Ook werd de vlag gehesen door BenW. Jong Jubal speelde hierbij het Wilhelmus.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven