Volg ons ook op facebook

Balloon Parade Brussel

01-01-2009

28 februari vertrok Jubal naar de hoofdstad van België om mee te doen aan een groots evenement. Vol enthousiasme vertrokken de leden dan ook, onder begeleiding van een bekende buschauffeur, richting Brussel.

De Balloon Parade gaf het startschot voor het jaar ‘Brussel 2009 Comics Strip’. Reuzengrote heliumballonnen in de vorm van stripfiguren, begeleid door verschillende beroemde show- en marchingbands, waren te zien langs de grote straten van het stadscentrum. Naar verwachting hebben 25.000 tot 30.000 toeschouwers het spektakel bewonderd.

Jubal was ook uitgenodigd deel te nemen aan dit evenement. Na eerst een toeristische route te hebben genomen in Brussel, waarbij we o.a. langs het gebouw van de Europese Commissie kwamen, kwamen we aan bij het beginpunt van de optocht. We moesten ons echter nog omkleden, maar tijd om naar de omkleedruimte te gaan was er niet meer. We hebben ons ter plekke omgekleed en snel wat gegeten. De percussion wilde nog ‘uppen’, wat veel bekijks trok.

Onze plek was achter een grote, groene Dinosaurus-ballon, vooraan de parade. Het weer was uitnodigend en het zonnetje scheen geregeld. Begeleid door een politie te skeelers (die stond te swingen op onze muziek), liepen wij door de straten van Brussel. Veel publiek stond er langs de kant en we deden ons uiterste best die te vermaken.

Veel media waren op het evenement afgekomen. Zo stonden er geregeld vijf fotografen ons te fotograferen en waren er enkele cameraploegen aanwezig. Ook moesten we een minishow weggeven voor een tribune met veel publiek, fotografen en een tv-ploeg. Wij deden hier ‘Hey Baby’, waarbij iedereen leuk meedeed. Dat de politie op skeelers dit nummer ook erg leuk vond, bleek toen hij aan onze roadie Dirk vroeg of we niet nog eens Hey Baby konden spelen. Uiteraard zongen wij en het publiek uit volle borst mee.

Na 3 km was de parade ten einde. Met een voldaan gevoel gingen wij, wederom buiten, ons omkleden. De politie op skeelers schepte ondertussen bij zijn collega’s op dat hij blij was het ‘beste’ korps te mogen begeleiden. Wij allen vonden het een erg gaaf optreden en gingen met een voldaan gevoel de bus in.

Buschauffeur Steven had echter nog wat voor ons in petto. Niet geheel toevallig reed hij namelijk langs een smal straatje, waarbij achter elkaar raam een schaars geklede vrouw zat. Dit uiteraard tot groot enthousiasme van de mannen in de bus. Met een nog meer voldaan gevoel, gingen wij terug naar Zwolle.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven