Volg ons ook op facebook

Taptoe Staphorst

01-01-2008

Taptoe Staphorst stond 28 juni op het programma. Op tijd verzamelden wij ons bij het Jubalgebouw om met auto’s naar Staphorst te rijden. Onderweg stonden al vele mensen op ons op te wachten en te zwaaien (en ja, ook de motoren die langsreden vonden ze wel aardig). Vrij vroeg waren wij in Staphorst waardoor wij alle tijd hadden om om te kleden, in te spelen etc.

Er deden zes korpsen mee aan de taptoe: Jubal Dedemsvaart, Mercurius Assen, Jong VLS Wezep, Jubal Zwolle, Jong KTK Kampen en EDG Ermelo. Omstebeurten vertrokken de korpsen van de omkleedruimtes naar het taptoeplein. Daar presenteerden alle korpsen zich kort aan het publiek. Het was een mooie, zonnige avond en er stond veel publiek langs de kant. Nadat alle korpsen zich gepresenteerd hadden, kon de taptoe beginnen.

Wij waren als derde korps aan de beurt. De show verliep goed. De guards kregen het compliment dat het erg strak en gelijk ging en dat we in de afgelopen maanden een stuk zijn gegroeid. Met een goed gevoel hebben we voor het laatst deze vakantie de show laten zien. In de finale kwamen alle zes korpsen op en speelden het Wilhelmus. Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar de omkleedruimte. Wij gingen als tweede korps af.

Bij de omkleedruimte aangekomen dachten we klaar te zijn, maar niks was minder waar! Casper was namelijk voor het laatst, omdat hij voor een jaar naar Amerika vertrekt. Hij mocht dan ook een liedje uitkiezen en dat werd Wipe Out. Een mooie solo van hem in het nummer maakte het mooi afscheid voor hem. Vele nieuwsgierigen uit de buurt kwamen kijken en zo maakte wij er nog een mooi feestje van.

Ook Shirley was voor het laatst als trainer en voor Shirley en Anne Marie (gestopt na Assen) speelde het korps het nummer ‘Disco Inferno’. En dat beide het draaien nog niet verleerd zijn, bleek wel toen zij ook een vlag pakten en het nummer mee draaiden. Shirley met een zwangere buik en Anne Marie op hoge hakken! Na dit liedje werd nog spontaan ‘Hey Baby’ (heel toepasselijk voor Shirley) gespeeld en iedereen zong uit volle borst mee! Een mooi en emotioneel afscheid en bovendien een leuk laatste optreden voor de vakantie. Na de vakantie staan weer een boel optredens op het programma, maar eerst maar even uitrusten…

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven