Volg ons ook op facebook

Optocht & taptoe St Nicolaasga

01-01-2008

Het eerste optreden na de vakantie dat voor Jubal op de planning stond, was in Sint Nicolaasga. We waren alweer een dikke drie weken aan het trainen, dus we gingen op donderdagavond 4 september goed voorbereid op pad naar Sint Nicolaasga.


De stemming zat er in de bus meteen goed in. De dvd van Samson en Gert, gespeeld door Jubal-leden, werd gedraaid. Deze duurde ruim een half uur en zo waren we snel op de plaats van bestemming. Aangezien we iets te laat waren, moesten we snel omkleden. Eenmaal omgekleed was er geen tijd meer om in te spelen, en dus moesten we ‘koud’ naar de opstelplaats.


Er stond al veel publiek langs de kant. Om 20.30 kwam het startschot, in de vorm van vuurwerk. Toen startte de optocht. Jubal liet zich meteen goed zien door weg te gaan met het nummer Cascada. Verderop speelde Jubal ‘hey baby’, waarbij het publiek liet zien dat zij dit nummer ook goed beheersten. Menig ‘oe, aa’ kwam uit de monden van de toeschouwers. De optocht duurde voor ons 1,5 rondje, omdat wij nog mee deden aan de taptoe. Dit kwam ons goed uit, aangezien we al erg vermoeid waren. Na de vakantie is zo’n eerste optreden toch altijd wat zwaarder.


De taptoe werd binnen gehouden. Aangezien wij al een tijd buiten trainen, was dit wel even wennen en aanpassen. Allereerst was Con Spirito uit Joure aan de beurt. Vervolgens kwam Showband Urk en als laatste waren wij aan de beurt. Dit was de laatste keer dat wij deze show presenteerden, en dus deden wij extra ons best en lieten we alles zien wat we in onze mars hadden. Het ging erg goed en het publiek genoot.


In de kleedkamer aangekomen werden nog enkele ‘gouwe oude’ (jong)-jubal liedjes gezongen. Ook op de terugweg bleef het niet stil in de bus. Al met al een goed voorteken voor de komende optredens.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven