Volg ons ook op facebook

ODSChampionships 2008

01-01-2008

Zoals gebruikelijk wordt er vrijdagavond door Jubal Zwolle geoefend op het voetbalveld van sport vereniging S.V. Zwolle. Vrijdag 6 juni is het toch even anders; het is namelijk nog een week voor de Open Dutch Showcorps Championships 2008 plaatsvinden. De show zit er al goed in nu nog een week om hem helemaal te fine tunen. De show wordt een paar keer doorgelopen en verbeterpuntjes worden behandeld. Muzikaal wordt het geheel nog even goed gestemd. Want aankomende zondag zal de show worden getoond tijdens de familie dag van S.V. Zwolle.

Zondag 8 juni wordt er om 10.00 uur verzameld op de parkeerplaats S.V. Zwolle. Nadat iedereen zich heeft opgewarmd, wordt er opgesteld voor het hoofdveld. De fakkeldrager van S.V. Zwolle neemt plaats tussen het korps om na de opening de Olympische vlam te ontsteken. Het thema van de familiedag was dit jaar namelijk de Olympische Spelen. Nadat drum major Wilfried Jubal klaar heeft gezet voor de show kan de Olympische vlam ontstoken worden onder de klanken van het Wilhelmus. Na deze plechtigheid start Jubal Zwolle hun show. Aan de reacties op de tribune te horen vallen de pittige nummers gecombineerd met de guard technieken en de flitsende percussion break goed in de smaak bij het publiek.

Na de opening te hebben verzorgd voor de familie dag zoekt Jubal het oefenveld weer op om de gehele dag nog te werken aan de show. Door het warme weer werden de pauzes gebruikt om verkoeling te zoeken in de schaduw en ondertussen te genieten van de voetbalwedstrijden die ook plaats vonden op het sportcomplex. Rond 16.00 uur besluit de technische staff om aan deze warme oefendag een eind te maken, want de volgende dag stond er weer een repetitie op het programma.

Maandagavond 9 juni meldde Jubal zich weer op de sportvelden van S.V. Zwolle. Bij aankomst kregen de spelende leden de nieuwe band voor op het uniform. Kort werd de show doorgenomen, Assen komt zo steeds dichter bij. Woensdag 11 juni werd er geoefend op het kunstgrasveld van CSV’28. Door het slechte weer was het prettig dat er een kunstgrasveld ter beschikking was bij CSV’28 want de show kon nog twee keer doorgenomen worden. Vrijdag 13 juni stond de generale repetitie voor Assen op het programma. Het weer was vreselijk, maar toch moest de show gedraaid worden in uniform met de nieuwe aanpassingen. Daarom werden de broekspijpen opgerold wat een leuk gezicht was voor de nodige toeschouwers. Ondanks de slechte weersomstandigheden en de witte beentjes stond de show muzikaal en technisch goed in zijn schoenen.

Na de generale repetitie werden de schoenen flink schoongemaakt, de vlaggen werden glad gestreken en de instrumenten gepoetst. Kortom Jubal was klaar om zaterdag richting Assen te vertrekken.

ODSC Assen: een blik vanuit Jubal Zwolle

Zaterdag was het dan zo ver: het Open Dutch Showkorps Championships 2008 te Assen. Hier hebben wij het hele seizoen naar toegewerkt, om in Assen te knallen met onze show. ’s Ochtends verzamelden de guards zich al vroeg, om de voorbereidingen te treffen voor het haar en de make-up. Later kwam ook de band en rond een uur of twaalf vertrokken wij vanuit het regenachtige Zwolle naar het zonnige Assen.

Eenmaal aangekomen in Assen zagen wij vanaf de snelweg al een korps op het veld. Dit zorgde voor een boel zenuwen en snel gingen wij naar de omkleedruimte. Daar konden wij rustig omkleden, inspelen, indraaien, foto’s maken etc. Vervolgens liepen we naar het sportpark toe. Van Limburg Stirum Band uit Wezep was toen bezig met haar show. Jong Advendo stond opgesteld en daarna waren wij al aan de beurt. Na een ‘peptalk’ van het showteam, stonden wij klaar voor onze show. De zenuwen gierden bij ons door het lijf.

Wij hebben vijf nummers in de show: het krachtige ‘Karn Evil 9’, het swingende ‘Land of 1000 dances’, het indrukwekkende nummer ‘Turn Turn Turn’, gevolgd door een strak slagwerknummer. Als afsluiting de nummers ‘Maria’ en ‘Land of make believe’ met een eind geschreven door onze muziekdirigent Marten van der Worp.

De show verliep goed. We hadden de afgelopen tijd veel getraind en we hadden er dan ook veel vertrouwen in. Er stond alleen veel wind, wat het lastig maakte voor de guard. Menig vlag waaide met het gooien een andere kant op, waardoor die niet meer te vangen was. Verder was het publiek erg enthousiast. Met een goed gevoel liepen we van het veld af. Eenmaal daar aangekomen, konden we ons omkleden en wachten op de prijsuitreiking.

Tijdens het wachten hebben we nog enkele korpsen kunnen bekijken, onder meer Dindua Oldekerk, showband Marum en Beatrix te Hilversum. Leuk om deze korpsen met hun eigen stijl te beschouwen. Om 17.00 uur was de prijsuitreiking. Alle korpsen namen plaats op het veld. Dat er een goede sfeer heerste, bleek wel uit de wave waarbij iedereen meedeed, ook het publiek. Daarna was het toch tijd voor de uitslag. Jubal Zwolle eindigde op een mooie 5e plaats met een puntenaantal van 81.2. Een eerste prijs dus. Hier mogen wij met zijn allen trots op zijn. De van Limburg Stirum Band uit Wezep werd 1e met een mooi puntenaantal van 90,5. Een topprestatie.

Wij gingen trots en tevreden terug naar Zwolle. Op naar het volgende jaar!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven