Volg ons ook op facebook

Met de Franse slag...

01-01-2008

Zondag 20 september vertrokken Jubal in alle vroegte naar Frankrijk voor een Franse carnavalsoptocht.
Vol goede moed gingen we de bus in voor een vijf uur durende reis. Gelukkig hadden we goed vermaak onderweg met dvd’s van Jackass, Jochem Meyer en komediefilms.

Na twee keer stoppen kwamen we aan in het plaatsje Agny, bij Arras. Aangezien we van de organisatie geen informatie hadden gekregen waar we precies moesten zijn (typisch Frans?), gingen een aantal van onszelf op onderzoek uit, inclusief onze eigen tolk. Via via kregen zij te horen waar we ons konden omkleden… tenminste dat dachten ze, want we kwamen uit op een verlaten terrein met enkel een aantal caravans. De spullen werden uitgeladen, maar die konden snel weer ingeladen worden toen bleek dat we naar een sporthal verderop moesten.

Eenmaal daar aangekomen, konden we ons omkleden en inspelen/indraaien. Vervolgens liepen we naar de opstelplaats. Dit was één grote chaos en het was dan ook niet duidelijk welke kant de optocht precies opging. Wij stonden midden op het kruispunt en moesten dan ook geregeld aan de kant als er een wagen aankwam die toch op een andere plek moest gaan staan.

Voordat de optocht begon, werd ons gevraagd het publiek te vermaken en zo speelden we een aantal nummertjes. Iets later dan gepland begon vervolgens de optocht. Er stond veel publiek langs de kant met de nodige confetti, dat menig korpslid ‘versierde’. Na zo’n anderhalf uur spelen was de optocht afgelopen. Wij liepen terug naar de kleedruimte en eenmaal daar speelden we nog twee nummers voor Pepijn, omdat hij besloten heeft te stoppen met Jubal.

Om 6 uur vertrokken we weer terug naar Nederland, onderweg even gestopt bij de Mac Donalds, waar de boel natuurlijk weer op stelten gezet werd...

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven