Volg ons ook op facebook

Hier… Lathen

01-01-2008

Zondag 12 oktober vertrokken we naar het Duitse Lathen. Voor dit seizoen het laatste optreden in het buitenland. Een aantal oud-leden ging ook mee, dus in de bus was het al snel gezellig.

Na ongeveer anderhalf uur gereden te hebben, kwam de bus aan in het dorpje. Hier was, zoals elk jaar, een marktje en een grote feesttent te vinden. Allereerst gingen we ons omkleden en inspelen/indraaien. Daarna stonden we klaar voor ons eerste optreden van de dag. Deze begon in de feesttent, die toen nog redelijk leeg was vergeleken ’s middags, maar de sfeer zat er al goed in. Met ‘hey baby’ (die vandaag echt niet kon ontbreken) zetten we de tent op z’n kop. De zanger van het bandje die voor ons speelde, zong mee en zo kreeg hij iedereen in de tent aan het zingen. Ook gingen ze spontaan met de ‘hoed’ langs, wat ons een paar euro’s heeft opgeleverd. Vervolgens liepen we nog over het marktje en daarna gingen we terug naar de omkleedruimte. Hier hadden we ongeveer driekwartier voor het volgende optreden. Alle snoep en andere lekkere dingen kwamen op tafel. Ook werd het nieuwe sinterklaasliedje door enkelen alvast geoefend.

Voor het tweede optreden liepen we alleen het marktje over. Het zijn smalle straatjes dus de guards moesten zorgen dat ze niemand raakten met hun vlaggen. Dit losten ze goed op door met shows achter elkaar te gaan staan. Ook de nieuwe straatshow voor de guards op ‘Wipe Out’ werd voor het eerst op straat gepresenteerd, en die ging best goed.

Het derde optreden was in de plaatselijke ‘Baumarkt’. Zoals elk jaar hadden wij en de klanten hier veel plezier. Allereerst gingen we naar boven om daar enkele nummers te spelen. Een aantal attributen werden hierbij geraakt, voornamelijk door de guards (ik zal maar geen namen noemen). Daarna gingen we naar beneden om daar nog wat nummers te spelen. Toen de guards weer naar boven gingen, was het korps ze kwijt en ging naar buiten. Even later liepen de guards ook naar buiten en waren we weer compleet. Een souveniertje is hier ook nog gekocht, namelijk een wc-bril. Een aantal Jubal-leden vonden namelijk dat na al die jaren spelen in de Baumarkt, een souveniertje meenemen onvermijdelijk was. Deze is dan ook later in de bus ‘gesigneerd’ door alle Jubal-leden.

Het laatste optreden was weer in de feesttent. Deze keer zat te tent goed vol en de sfeer zat er goed in. Na dit optreden gingen we ons omkleden om vervolgens weer terug naar de tent te gaan om wat te drinken. Dat sommigen graag mee wilden doen aan de Duitse traditie, bleek wanneer ook zij één liter bier voor zich hadden. Het was dan ook erg gezellig op de terugweg…

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven