Volg ons ook op facebook

Feest van de Brem Luxemburg

01-01-2008

Op tweede pinksterdag vertrokken wij vroeg in de ochtend naar het Luxemburgse Wiltz om daar mee te doen aan het Geenzefest, een bloemencorso (eigenlijk een Bremcorso). Dit was het 60e corso in Wiltz, dus er was flink uitgepakt.

De reis verliep voorspoedig en zonder fout te rijden kwamen wij aan bij onze omkleedruimte, vlakbij Wiltz. We hadden nog een uur de tijd om ons om te kleden, dus iedereen begon eerst met uitrusten/wat eten/zonnen/balletje overgooien etc.

Om 14.00 uur werden wij met de bus, onder politiebegeleiding, naar onze opstelplek gebracht. Een beetje jammer was dat onze bus vrij ver naar het begin reed, terwijl wij bijna als laatste aan de beurt waren. Dit met als gevolg dat wij weer tegen de heuvel op naar onze plek moesten lopen. De optocht startte pas om 15.00 uur, dus er was genoeg tijd om wat foto’s te maken van de secties met het mooie landschap op de achtergrond. Dit werd dan ook veel gedaan.

Na het ‘uppen’ van de percussion en het inspelen van de band, konden we dan van start gaan. Tenminste, dat dachten wij, want om de 50 meter stond je alweer stil omdat alle korpsen zich nog moest invoegen tussen de wagens van het corso. Het begin bestond dus vooral uit een stukje lopen en dan weer uitrusten in de schaduw.

Eenmaal in de optocht liep het al iets beter door. De optocht liep van de heuvel af naar het dorp toe. Soms zag je een glimp van andere korpsen die al beneden in het dorp liepen. Ook wij kwamen langzamerhand beneden en er stond steeds meer publiek aan de kant.

Bij de ‘prinsessen’ en de burgemeester deden wij een show. Vervolgens liepen we de optocht verder naar beneden. Eenmaal daar was het ook afgelopen. Dit viel ons allemaal erg mee, aangezien je van tevoren nooit weet hoelang een optocht duurt. Snel gingen we weer per bus naar onze omkleedplek, we konden helaas geen gebruik maken van het zwembad, want we gingen snel weer naar huis.

Op de terugweg een Belgische MacDonalds binnengestormd, waar de medewerkers duidelijk blij waren met deze stormloop (en ze waren ook heel blij met jouw op de grond gevallen milkshake, of niet Yvette? ;)). Vervolgens op de terugweg nog een leuke film gekeken en om 23.00 uur kwamen we – moe, verbrand maar voldaan - weer aan in Zwolle.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven