Volg ons ook op facebook

De Groene Welle tuiniert

01-01-2008

Studenten van AOC De Groene Welle hebben onlangs onderhoud gepleegd aan de tuin bij het Jubalgebouw. Daarover schreven zij een kort verslag. 
 

De scholen zijn weer begonnen. Dus dat betekent volop huiswerk, opdrachten, projecten en noem het maar op. Maar goed we dachten dat het allemaal wel mee zou vallen totdat iedereen in groepjes werd verdeeld en een onderhoudsproject mee gedeeld kreeg bij ons was dat dus ` JUBAL `.


Dit gaat niet zomaar om een muziekvereniging maar om een goed georganiseerde groep die door heel Europa reist en ook met kop en schouders boven de andere muziekverenigingen uit steekt in Zwolle. Dus na wat gegevens te hebben gekregen zijn wij dus met onze collega`s die kant uit gegaan om te kijken wat we daar aan troffen. Het ging dus om een stukje tuin wat eigenlijk best wel verwaarloosd was en eigenlijk niet of nauwelijks onderhoud was gepleegd. En dat was voor ons best spijtig om aan het treffen maar ook weer een extra motivatie om dat mooie stukje grond weer tot een levend boegbeeld te maken. Dus zijn we op een middag bij mekaar gaan zitten en hebben we alles doorgenomen hoe we dit het beste aan konden pakken. We hebben een onderhoudsplan gemaakt en daar hebben we ons werk op aan gepast. Eenmaal bezig bleek het allemaal wel mee te vallen want als je als er 1 keer grof door heen gaat en het daarna maandelijks onderhoud is het een leuk stuk tuin om bij te houden.


De werkzaamheden die we hier voornamelijk hebben uit gevoerd is het onkruid vrij maken van de border, snoeien, bosmaaien, nieuwe planten aangevuld waar nodig was en nog wat kleine straatklusjes. Eigenlijk kunnen wij als groep dus wel terugkijken als een geslaagd project want we hebben toch onze opdracht uitgevoerd en ook de mensen die hier dagelijks komen een extra stukje motivatie gegeven om toch die tuin bij te houden want niets is mooier om langs je mooie tuintje naar de muziek te gaan.


Ook wil ik hierbij de mensen bedanken die ons bij gestaan hebben bij dit project. We konden altijd terecht voor vragen en de mensen stonden ook heel open voor onze ideen want dan toch een stukje vertouwen geeft en dat dan toch wel fijn is als je ergens aan het werk bent.  


Dit project is in opdracht van AOC de Groene Welle om de in opleiding hoveniers een stukje tuin te laten onderhouden en zelf ook contact te leggen met de klant wat anders een bedrijf gedaan zal hebben. Verder hebben we als studenten deze opdracht voldoende afgerond en zijn we samen weer een stuk wijzer geworden, met name het communiceren met elkaar daar hebben we een hoop van geleerd wat de eerste keer eigenlijk fout ging hebben we nu compleet anders aangepakt en dat is tenslotte goed afgelopen.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven