Volg ons ook op facebook

Carnavalsoptocht Sassendonk

01-01-2008

Carnaval viel vroeg dit jaar. Dit betekende dat we al vroeg in het jaar de straatshows klaar moesten hebben voor de carnavalsoptocht. Gelukkig is dit alles volgens planning verlopen en konden wij zelfs met twee nieuwe nummers meedoen aan de optocht.

Om 13.00 uur verzamelden we ons bij het gerechtsgebouw, om vervolgens naar de opstelplaats te lopen. Jammer genoeg waren de winterse buien nog niet helemaal verdwenen en kregen we een fikse hagelbui over ons heen. Gelukkig bleef het hierbij en kon de zon ons weer opwarmen.

Van de 67 nummers in de optocht waren wij nummer 38, een mooi plekje in het midden. De optocht was verder gevuld met nog drie andere korpsen, namelijk de Van Limburg Stirum Band uit Wezep, het Kamper Trompetter Korps uit Kampen, Oranje IJsselmuiden en vele carnavalswagens. De stemming zat er bij de opstelplaats al goed in.

De optocht startte rond 13.45 uur. In het eerste gedeelte stond veel publiek langs de kant en vol energie begonnen wij aan de optocht. Ook in de Assendorperstraat stond veel publiek dat we vermaakten met onze shows. Net na de Assendorperstraat werd de optocht even stilgelegd: er moest een ambulance onder politiebegeleiding langs. Vervolgens kon het weer verder.

Voordat we de binnenstad in liepen, kwamen we langs de Burgemeester van Roijensingel waar weinig publiek stond. Hier hebben we een aantal keren stilgestaan en ons opgeladen voor de binnenstad.

In de binnenstad was het één groot feest. De stemming zat er goed in. Vooral toen wij ‘Hey Baby’ speelden op een plek waar veel publiek stond, zong iedereen uit volle borst mee. Ook in de rest van de binnenstad was het een feestje.
 
Vervolgens liepen we naar het einde van de optocht toe en kwamen we terug bij de opstelplaats. Gelukkig viel het erg mee met de kou en scheen zelfs de zon. Moe, maar met een goed optreden achter de rug, ging iedereen naar huis.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven