Volg ons ook op facebook

Bloemencorso Zundert

01-01-2008

Ook Jubal was dit jaar weer vertegenwoordigd tijdens werelds grootste dahliacorso. “Daar waar je de zon ontmoet”

Op zondag 8 september vertrok Jubal al vroeg met de bus richting het zuiden daar waar we de zon zouden ontmoeten. Alleen hoe verder we trokken des te slechter werd het weer, het goot met bakken uit de hemel. Aangekomen in Zundert is snel de bus leeg gehaald om ons vervolgens rustig om te kunnen kleden. Rond een uur of één was het tijd om ons warm te gaan spelen om vervolgens als laatste de startplek op te gaan zoeken. Aangekomen op de startpositie moesten we nog even wachten om aan het corso te beginnen. Dit kwam goed uit want precies op het moment dat Jubal zijn plaats innam klaarde het weer ook een beetje op.

Ook dit jaar was het corso weer prachtig. Twintig praalwagens met daarop zeven- tot acht miljoen dahlia's trokken door de straten met tussen de wagens de muziekkorpsen. Beiden ontlokten grote waardering van tienduizenden bezoekers. Minder bezoekers dan de afgelopen jaren, luidde de schatting, want het weer zat niet mee. Wat overigens niet verkeerd was voor de muziekanten. Jubal trad op met het gebruikelijke straatrepertoire met hier en daar een verrassend optreden doormiddel van een gewijzigde straatshow of een solistische actie tussen het toegestroomde publiek.

Het optreden was ook dit jaar weer geslaagd en iedereen heeft met de nodige kneepjes van onze jubal masseur de toch wel lange optocht goed doorstaan. De eerste prijs ging naar een wagen met drie kilometer elektriciteitsdraad en 20.000 led-lampjes, kortom een keuze voor de combinatie van bloemen met techniek.
 
Corso Zundert, daar waar je dit jaar tussen de wolken door de zon kon ontmoeten.

Frank-Jan

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven