Volg ons ook op facebook

40 jarig jubileum SCVK

01-01-2008

Op zaterdag 31mei vierde de Stichting Combinatie van Korpsen haar 40jarig jubileum. Jubal kon hier natuurlijk niet ontbreken en nam deel aan het jubileum. Frank Jan schreef een verslag. Rond 12 uur zijn we vanuit  Zwolle richting Dordrecht vertrokken. Onderweg de bus even stilgezet bij Wezep om daar onze bassist op te pikken en vervolgens snel verder te reiden naar Dordrecht.

Aangekomen in Dordecht werd de bus geparkeerd bij het stadion van FC Dordrecht waar de nodige korpsen al gearriveerd waren. In totaal zouden vandaag maar liefst 54 korpsen deelnemen aan de streetparade. Bij aankomst ons omgekleed om vervolgens de Als Je Maar Bekend Band uit Zwolle te verwelkomen.

Jubal was tijdens de streetparade ingedeeld in cluster 3, dus was er na het inspelen  nog ruim de tijd om even te kijken hoe de andere korpsen aan de parade begonnen. Even nadat Jonathan uit Zeist vertrok, was het de beurt aan Jubal om ons aan Dordrecht te presenteren. Vertrekkend met Wipe Out hebben we het gehele straat repertoire ten gehore gebracht tijdens de streetparade. Na het lopen van de parade kwam je weer terug bij het stadion. Daar opstellen voor de ingang om zo in het stadion je nog één keer te presenteren. Jubal heeft zich in Dordrecht laten horen met het indrukwekkende Karn Evil 9.

Na dat alle korpsen hun streetparade hadden afgesloten was het tijd voor de opening. Onder leiding van Rob Balfoort werd er door alle korpsen de splinternieuwe SCVK Mars gespeeld. Na de SCVK Mars was het aan de slagwerkers om hun slagwerknummer ten gehore te brengen. Hierna was het officiële programma voor Jubal afgelopen en konden we genieten van de taptoe.

Best even wennen om nou is aan de andere kant van het veld te zitten. Tijdens de taptoe hebben we genoten van de verschillende stijlen die de verschillende korpsen lieten zien, ook de 100 bassisten die een poging deden om hun nummer te spelen was een fantastisch gezicht. Na een hapje en een drankje genuttigd te hebben zijn we rond 9uur weer richting Zwolle gekeerd. En zo kwam er weer een einde aan een indrukwekkende dag vol muziek en show.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven