Volg ons ook op facebook

Verslag: Taptoe Welsum

01-01-2007

Een week na de kampioenschappen in Assen stond taptoe Welsum op het programma. Na via Epe en Heerde te zijn gereden, kwamen we uiteindelijk langs enkele ooievaarsnesten en dijkweggetjes aan in Welsum. De hele dag regende het al, en ook toen we in de bus op weg naar Welsum zaten bleef het niet droog. De weermannen in Welsum hadden de buienradar goed in de gaten gehouden. Als de taptoe een kwartier later zou beginnen, zouden we het twee uur lang droog houden. Zo gezegd zo gedaan, de taptoe werd een kwartier uitgesteld waarna we het vervolgens keurig twee uur droog hebben gehad.

Als eerste korps was Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen aan de beurt. Daarna liet Drum-en Showband ViJos te Bussem hun show zien. Jubal was als derde korps aan de beurt. Deze avond waren wij het enige korps met een ‘guard’, het publiek keek zijn ogen uit. Na ons waren de korpsen Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden en Kamper Trompetter Korps (KTK) uit Kampen aan de beurt.

Vervolgens maakten we ons klaar voor de finale. Het veld stond aardig vol met vijf korpsen. Jubal speelde als eerste een nummer, wij warmden het publiek weer op met ‘Hey Baby’. Vervolgens speelde Jong KTK een lied. Nadat alle korpsen ‘Blijf bij mij heer’ en ‘het Wilhelmus’ gespeeld hadden, mochten we één voor één af. Wij gingen als laatste korps af. Snel pakten we alle spullen weer in de nieuwe bus. Toen we richting Zwolle vertrokken, werden we nog nagezwaaid door enkele enthousiaste leden van Showband ViJos, die een aantal leden van ons korps wel érg interessant vonden…

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven