Volg ons ook op facebook

Verslag: Taptoe Boven het IJ

01-01-2007

Op zondag 30 september vertrokken we naar de hoofdstad van ons land. Na wat rondgereden te hebben in Amsterdam-Noord, kwamen we aan bij onze omkleedruimte. We hadden nog ruim 3 kwartier en konden dus eerst lekker aan de koffie. Nadat we waren omgekleed, vertrokken we per bus naar winkelcentrum Boven ’t IJ. Hier hadden we eerst een korte straatparade door het winkelcentrum heen. Vervolgens kwamen we uit op het ietswat kleine taptoeveldje op het Buikslootmeerplein.

De Amsterdamse Marchingband ATM begon de taptoe. Zij lieten eerst hun ‘musicalshow’ zien. Vervolgens was Jong Kunst & Genoegen te Leiden aan de beurt. Wij waren het derde korps. Wij hebben ons goed aangepast op het kleine taptoeveld. De guard hield zo nodig rekening met de muzikanten en andersom was dit ook het geval. Daardoor hebben we ondanks het wat kleine veld toch een goede show neergezet. Het publiek was erg enthousiast.

Als vierde korps was Thalita aan de beurt. Zij lieten hun galashow zien. ATM liet vervolgens als laatste hun tweede show zien, genaamd 'Old Amsterdam Live', die bestaat uit een reeks van Amsterdamse volksmuziek. Vervolgens kwamen alle korpsen op voor de finale. Wij gingen als eerste korps weer weg en knalden nog even door het winkelcentrum heen. Vervolgens gingen we naar de omkleedruimte en waren zondagavond met het eten weer terug in ons stadje Zwolle.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven