Volg ons ook op facebook

Verslag: Herbstfest Lathen

01-01-2007

Zondagochtend om 9 uur vertrokken we naar Lathen. De zon was ook meegereisd dus we hadden de hele dag mooi weer. Het was niet ver rijden, dus om half 11 waren we al aankomen in het dorp. De lunch die wij van vorige jaren kenden, was er niet en dus gingen we ons gelijk omkleden.

Om 11 uur hadden we ons eerste optreden. We liepen door het marktje, counterden een aantal keer, en vervolgens liepen we naar de ‘feesttent’ waar menigeen al de liters bier aan het verwerken was. De sfeer zat er ’s ochtends al goed in. Tussen de optredens door hadden we telkens zo’n 45 minuten pauze en velen kozen ervoor deze lekker in het zonnetje door te brengen.

Ondertussen waren ook Jan en Jeroen, onze oude vertrouwde ‘roadies’ gearriveerd, om weer eens van de sfeer in dit dorpje te genieten. Voor hen was het twee jaar geleden dat ze hier, in Lathen, afscheid namen van het ‘roadie’ zijn bij Jubal. Smullend van de braadworst moedigden ze ons aan.  Het vierde optreden van de dag was gepland in de ‘Baumarkt’. Dat Jan en Jeroen nog steeds worden gezien als onze roadies, bleek maar weer toen zij ons de weg moesten wijzen naar de Baumarkt. De medewerkers en aanwezigen waren verrast toen wij daar binnen kwamen vallen. De guard besloot meteen naar boven te gaan en eens door alle deuren te lopen. Ook de band kwam naar boven en daar hebben we een aantal nummers gespeeld.

Hierna hebben we in een kledingwinkel gespeeld. Vervolgens liepen we weer over het marktje. Hier zat een jongen achter een kraam die bij elk optreden van ons door de muziek heen zat te blazen met een toeter. De percussion besloot wat terug te doen en speelde op hun hardst terug naar deze jongen. Vervolgens sloten we ook dit optreden af in de feesttent, waar de sfeer steeds gezelliger werd.  

Tijdens het vijfde optreden werden Petra en Rebecca nog even in het zonnetje gezet om dit hun laatste optreden was (voor Petra als guard). Zij kozen Karn Evil uit en wij deden dit nummer voor hen. Het was een emotioneel afscheid en een aantal konden het dan ook niet droog houden. Na dit optreden was het tijd om naar huis te gaan, de organisatie was erg enthousiast en wij hebben een leuke dag gehad.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven