Volg ons ook op facebook

Kunst en Carnaval

01-01-2007

Zaterdag 17 februari 2007 was een drukke en ietwat spannende dag voor jubal. Na het valentijnoptreden was het het eerste echte publieksoptreden van het nieuwe seizoen. Ook voor Gaby en Mariska (trompet), zij hadden hun allereerste Jubaloptreden en Pepijn speelde voor het eerst op de bas. 's Ochtends eerst het optreden bij het museum in de binnenstad van Zwolle. Nadat we de markt onveilig hadden gemaakt met het spelen en showen van enkele nummers, ging het gehele korps naar binnen bij het Stedelijk Museum. Eenmaal binnen bleek dat we best met z'n allen wat nummers konden spelen, in plaats van alleen met de kleine delegatie die eerst was afgesproken. Tijdens de officiele opening, hebben we de nodige foto’s van jubal in het museum gemaakt. Het komt niet zo vaak voor dat Juballeden een cultureel uitje hebben, dus volop ervan profiteren!

Tenslotte mochten we dan beginnen, en dat gebeurde ook! Enthousiast werden enkele nummers gespeeld en het is wonderbaarlijk dat er geen spontane scheuren in de kunstwerken ontstonden, want het galmde behoorlijk. Gelukkig konden de (schaarse) bezoekers ons optreden waarderen, een enkele ging er zelfs echt even voor zitten. Jubal? Kunst!

Na dit optreden gingen we snel naar huis, of in ons geval naar een plek om te lunchen. Een uurtje of 2 later alweer verzamelen bij het Gerechtsgebouw, voor de carnavalsoptocht in Zwolle. De bezetting was gelukkig beter dan 's ochtends, en men had er zin in!

Zoals gebruikelijk bij de eerste optredens van het seizoen, moesten er hier en daar wat reserve-onderdelen, speldjes, tape, elastiek, scharen en doppen aan te pas komen, dus het was maar goed dat onze kofferbak voorzien was van alle gemakken. Maar toen konden we dan ook echt van start. Het was gelukkig prachtig weer. Radar love niet meegerekend, ging het eigenlijk wel goed, de straatshows zien er leuk uit, en beginnen vorm te krijgen, nog wat meer zelfvertrouwen en uitstraling en het komt helemaal goed dit seizoen. Kijk maar naar Land of 1.000 dances, dat nummer loopt nu als een trein!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven