Volg ons ook op facebook

Koninginnedag 2007

01-01-2007

Nadat we ’s nachts om 3 uur terugkeerden uit Frankrijk, hadden we maandag op Koninginnedag een drukke dag voor de boeg. Na een zeer korte nacht voor bijna iedereen, gingen we zo fris mogelijk naar het optreden in Wapenveld. Om half 9 stonden we alweer paraat. Na even warm blazen en draaien begon de optocht. De mensen stonden ook allemaal vroeg aan de kant om de optocht te zien. We liepen door het hele dorp om vervolgens naar het grasveldje te gaan om daar nog enkele shows te doen. Ook werd het Wilhelmus gespeeld en iedereen zong in volle borst mee.

Tussen de middag konden we even bijkomen van het vroege opstaan. Om kwart voor 2 verzamelden we ons bij het gerechtsgebouw. Hier was Jong-Jubal ook. Zij gingen Zwolle vandaag laten zien dat we weer terug waren, en hoe! We gingen eerst gezamenlijk naar de stad lopen, wat een groots korps hadden we ineens. Op het Bethlehemskerkplein speelden we gezamenlijk het liedje Thumptumping. Het publiek stond versteld. Jong-Jubal ging vervolgens naar de Blijmark om de mensen te vermaken.

Wij deden nog een aantal show op het Bethlehemskerkplein en gingen vervolgens naar de Grote Markt. Hier was veel publiek. Ook hier deden we een aantal liedjes. We liepen daarna samen met Jong-Jubal naar het ter Pelwijkpark. Hier was een mini-taptoe. Voor ons liepen het Kamper Trompetterkorps en de Floraband uit Rijnsburg hun taptoe. Wij liepen als laatste korps onze show. We waren best zenuwachtig want het was de eerste keer dit seizoen dat we de show draaiden. Gelukkig ging het allemaal erg goed voor ons Zwolse publiek. Jong-Jubal mocht ook zichzelf even presenteren op het ter Pelkwijkpark en zo bewees Jong-Jubal nogmaals dat het terug is.

Nadat we wat gerust en gegeten hadden en alle spieren weer tot rust waren gekomen, gingen we naar Ommen. Hier stond nog een taptoe op het programma. Samen met drum- en showfanfare Gelreband uit Dieren, jachthoornkorps en showband De Bazuin uit Leerdam en drum en showfanfare Advendo uit Sneek beloofde dit een mooie avond te worden. Alhoewel het al een zware dag was, lukte het ons nog één keer al onze energie eruit te gooien. Om 23.00 uur reden we weer weg uit Ommen. Het was een zware dag na het weekend in Frankrijk, maar het was leuk en zeker de moeite waard.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven