Volg ons ook op facebook

Kampioenschap Showkorpsen

01-01-2007

Een show schrijven is één, maar hem vervolgens uitvoeren is een tweede. Voor het schrijven van de show is dit jaar is gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma. Vervolgens is per sectie een linecaptain aangesteld om ervoor te zorgen dat de poppetjes niet alleen op het scherm de goede kant op lopen, maar ook in het echt. Voorafgaand aan de eerste grote repetities tijdens het showweekend in maart leverde dat ware lanparties op.

Aangezien er is geleerd van de ervaringen in voorgaande jaren én omdat er ook dit jaar weer veel nieuwe leden zijn ingestroomd werd het seizoen begonnen met exercitierepetities. Iedereen heeft weliswaar van zijn ouders leren lopen, maar helaas niet allemaal op dezelfde manier... Daarom is begonnen er begonnen met de basis: welke commando's kennen we en hoe loop je nou eigenlijk een show? Gedurende de afgelopen maanden is dit regelmatig herhaald.

Tijdens het showweekend op 9, 10 en 11 maart zijn is door het showteam en de linecaptains voor het eerst 'live' met de band gerepeteerd. In 2 intensieve dagen in sporthallen in Assen en Dwingeloo werd de basis voor de show gelegd. Eerst tellend per sectie, vervolgens met een metronoom, toen met muziek op band en daarna eindelijk spelend.

Tijdens een niet te tellen aantal showrepetities is vervolgens keihard gewerkt aan het perfectioneren van de show. Regelmatig zijn er kleine wijzigingen gemaakt om het samenspel tussen muziek en show zo optimaal mogelijk te laten zijn. Zo kreeg de percussion bij een bepaald gedeelte in de show een plek meer achterop het veld, zodat de brass beter te horen was.

Afgelopen zondag is opnieuw een hele dag aan de show geschaafd op het terrein van de gastvrije voetbalclub SV Zwolle. Deze keer niet spelend of tellend, maar zingend! Dat was in de geschiedenis van Jubal nog niet voorgekomen. Het was voor het schaarse publiek ontgetwijfeld grappig, maar voor het korps bleek dit een heel belangrijke samenwerkingsoefening.

Op de Open Dutch Showkorps Championships krijgt het publiek een show voorgeschoteld waar door een grote groep mensen keihard en met heel veel plezier aan is gewerkt. Een show ook die bol staat van de symboliek. De oplettende kijker zal zien dat de figuren en bewegingen in de show écht in verbinding staan met de muziek. Om een héél klein tipje van de sluier op de lichten: de show begint met de J van....Jubal!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven