Volg ons ook op facebook

Een weekendje Frankrijk

01-01-2007

Het weekend Gérardmer begon al erg vroeg, want we moesten om 04:15 bij het Jubal gebouw zijn. Wonder boven wonder had niemand zich verslapen dus we konden rond half 5 vertrekken. Bij de eerste indruk van de chauffeur hadden we al onze twijfels, maar hij heeft ons goed afgeleverd in Frankrijk, we zijn zelfs niet 1x fout gereden (met de illegale tomtom) wat al heel wat is voor Jubal. Onze twijfels waren niet geheel onterecht gezien de chauffeur een voorkant van een auto niet zag (klein deukje ;)) en laten we het maar niet meer hebben over de terugweg! Maar goed, terug naar ons weekend.

Na 9 uur rijden (en 3 tussenstops) kwamen we om half 2 aan bij ons hotel (skischool) in Gérardmer. We hadden kamers voor 4/5 personen, dus de groepjes waren snel gevormd en de kamers snel verdeeld. De Bassline had het weer het beste voor elkaar, want zij hadden de kamer met balkon en uitzicht!

Toen iedereen z’n spullen kwijt was hadden we tot vier uur de tijd om te relaxen, bij te komen van de reis, of om traditiegetrouw te gaan voetballen. Voor het eerste optreden gingen we weer de bus in richting Corcieux (15 km verder). Hier moesten we spelen bij de optuigplaatsen, waar de wagens werden gemaakt voor de streetparade van zondag. Hier moesten we een paar nummertjes spelen voor de bouwers van de wagens. De mensen waren erg enthousiast, dus het eerste optreden was al een succes…..

Na dit opwarmertje gingen we weer de bus in richting het hotel. Bij het hotel hebben we nog een keer de show gelopen, want een keer extra trainen voor Koninginnedag is natuurlijk nooit weg!

Het was ondertussen al 7 uur geworden, dus het avondeten stond op ons te wachten. Aangezien het altijd afwachten is wat je te eten krijgt in Frankrijk, zat iedereen met spanning te wachten wat ons geserveerd zou worden. De vooroordelen over het eten in Frankrijk bleken deze keer niet van toepassing te zijn, want de complimenten kunnen gegeven worden aan de kok voor het eten. Iedereen heeft heerlijk gegeten van het 4(!)-gangenmenu.

Het Tsjechische korps kwam er tijdens het eten ook achter dat Jubal aanwezig was. Elk Tsjechisch korpslid wat door onze eetzaal liep (waren niet veel andere routes) werd hartelijk onthaald met een wave gevormd door 7 rijen tafels en een Nederlandstalig nummer, dat werd ingezet door een bepaald iemand…. (Niels misschien) Dit werd erg gewaardeerd door (de meeste) Tsjechen. En dan vooral door de dames die blijkbaar erg vaak heen en weer moesten lopen….

’s Avonds zou eigenlijk alleen het korps in burgertenue op moeten treden (jaja…kan allemaal in Frankrijk), maar zoals de meesten weten, niks is zo veranderlijk als de Fransen, dus de guards moesten op het laatste moment ook nog mee.

Ook hier moesten we weer een half uurtje in een loods spelen om de mensen te vermaken die (nog steeds) bezig waren met de bouw van de wagens. Hierna moesten we ook nog even in de stad spelen waar we hartelijk werden ontvangen door de mensen. Na hier gespeeld te hebben waren de meeste leden het ook wel zat na ± 18 uur wakker/onderweg te zijn.

’s Avonds hebben we nog even wat gedronken met z’n allen, maar de meeste leden hadden het al vrij vlot bekeken en gingen slapen. De die-hards waren de baseline leden die ’s avonds hun eigen feestje hadden (waar ik maar niet over zal uitwijden…)

Voor degenen die wel wilden slapen, konden genieten van erg leuke (Ahum…) achtergrond muziek genieten, want de Tsjechen vonden het blijkbaar erg leuk / grappig / gezellig om tot 2 uur ’s nachts buiten nummers te spelen (onder onze ramen).

Nadat iedereen z’n nachtrust had gehad (op een paar mensen na die last hadden van beestjes of bedveren) moesten we om 8 uur aan het ontbijt verschijnen, omdat we om 9 uur weer op moesten treden (wat ’s ochtends weer werd verplaatst naar half 10, wat een beetje jammer was van dat half uurtje extra slapen maarja… Het ontbijt was ook erg goed, dus dit was een goede basis voor de komende dag.

Op het programma van zondag stond als eerst weer een bezoek aan de wagenbouwers en ’s middags de streetparade. Tussen het ochtend en middag optreden hadden we vrij lang de tijd voor ons zelf en kregen we lunch aan het meer van Gérardmer. De guard nam direct gebruik van het mooie uitzicht door een aantal foto’s te maken met als achtergrond het meer en de bergen. Het korps zou na het eten foto’s gaan maken, maar toen wisten ze nog niet dat later de regen en onweer met bakken de lucht uit kwam vallen. Dus van een Kodakmomentje kwam het die dag niet  meer.

De streetparade (bloemencorso) begon dus erg nat, maar er stonden erg veel mensen langs de kant, dus het was zeker de moeite waard om ons hier van onze beste kant te laten zien. De organisatie verwachte een bezoekersaantal van 100.000 mensen, wat waarschijnlijk wel iets minder was door de regen, maar het was zeker druk.

De streetparade begon om half 3 en tegen de tijd dat we ons eerste rondje hadden gelopen (bijna 2 uur later) begon de zon er weer een beetje door te komen en konden de uniformen weer een beetje drogen. Om half zes (na 1,5 rondje te hebben gelopen) waren we klaar met het optreden, want we moesten weer op de tijd terug richting Zwolle, omdat we maandag weer om half 9 in Wapenveld moesten zijn in verband met Koninginnedag.

We konden ons uiteindelijk in de zon omkleden, waarna we rond 6 uur de bus in stapten. We hebben verder nog voor ongeveer een week aan belegde stokbroden meegekregen dus verhongeren zouden we zeker niet. Zelfs tijdens de terugweg zat de sfeer er nog goed in, maar de meesten gingen naarmate de avond vorderde slapen, dus uiteindelijk werd het erg stil.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend met leuke optredens, goed eten een goede slaapplaats én niet te vergeten de optredens die erg goed gingen. Nu alleen Koninginnedag nog, maar als dat net zo goed gaat als de optreden in Frankrijk mogen we denk ik zeer tevreden zijn en hebben we een goed basis voor het concours in Assen!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven