Volg ons ook op facebook

Corso en Taptoe Vollenhove

01-01-2007

In Vollenhove aangekomen moest er snel omgekleed en opgesteld worden om naar het beginpunt te gaan. Het was erg mooi weer dus er was veel publiek. Het corso startte rond een uur of twee. Er deden acht korpsen mee en er waren veel mooie wagens te bewonderen. Het was de eerste lange optocht na de vakantie dus het was best zwaar. Veel mensen langs de kant hadden emmers met water en plastic bekertjes om het korps onder het optreden van drinken te voorzien. Het corso bestond uit twee dezelfde rondjes. Het publiek was erg enthousiast en wilde overal wel een ‘showtje’ zien. Dit leverde vaak een groot applaus op.

Na het corso was het tijd voor de taptoe. Aan deze taptoe deden vier korpsen mee, namelijk Kamper Trompetter Korps, Pasveerkorps Leeuwarden, Advendo Sneek en Jubal Zwolle. Wij waren als eerste aan de beurt. We konden nog snel even wat drinken en ons materiaal klaarleggen. De show liep goed, al was het best zwaar na het middagoptreden. Hierna hadden we een pauze van ongeveer drie uur. Daar waren we toen ook wel aan toe.

’s Avonds liepen Jubal mee in de optocht als derde korps. Weer liepen we twee rondjes. Het was nog heerlijk weer en er zat nog meer publiek aan de kant. Het publiek was wederom enthousiast en we maakten er op sommige plekken dan ook echt een feestje van. Na de twee rondjes gingen we weer terug naar de omkleedplek. Het was een vermoeiend optreden zo na de vakantie, maar het was zeker geslaagd

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven