Volg ons ook op facebook

Verslag: Taptoe Steenwijk

01-01-2006

Op de repetitie vrijdag 8 september ging het al redelijk goed, dus we hadden goede hoop voor de zaterdagavond. Eigenlijk was het een beetje een thuiswedstrijd. Zwolle is niet zo ver weg van Steenwijk, dus dit optreden was ook voor de PR erg belangrijk. De tribune zat vol, en ook langs de hekken stonden er veel mensen (1200 hoorden we later).

De Guard ging voor het optreden het materiaal vast neerleggen. Dat bleef niet onopgemerkt bij het publiek, de nieuwsgierigheid was gewekt! Ondertussen waren de percussion en de brass aan het inspelen. Ook bij de brass werd de warming-up nu geheel in nieuwe stijl gedaan, en het zag er strak uit.

De Show

Gezamenlijk nog even een nummer doorgenomen en daarna op weg naar de opmarsplek. Voor ons zette Oranje IJsselmuiden een nette show neer en toen waren wij aan de beurt. Onze stille opmars kwam hier erg mooi tot zijn recht; net niet te lang en het werd heel erg stil op het plein. Toen de percussion losbarstte, had dat precies het effect wat wij wilden. Top! Na de luide aanmoedigingen vanaf de tribune, konden we van start.

Applaus

De eerste nummers gingen erg goed, Karn Evil kreeg een groot applaus van het publiek dat  enthousiast mee deed met Land of 1.000 Dances en bij Turn, Turn, Turn stil luisterde. Rock me Tonight begon wat minder, maar werd goed gecorrigeerd. Aquarius was een echte afsluiter. Al met al een goed en met name enthousiast gebrachte show, die met veel applaus werd beloond door het publiek.

Het korps na ons ( De Bazuin uit Leerdam) was erg enthousiast over ons en dat is natuurlijk erg leuk om te horen! Helaas hebben wij niet veel kunnen zien van hun optreden, maar het was erg leuk om een jachthoornkorps te zien op een taptoe.

Wilhelmina uit Sleeuwijk, bracht de voor ons inmiddels bekende show, en muzikaal gezien hebben zij een zeer sterke bezetting. De finale was zoals gewend, en na dit succesvolle optreden, konden we weer op huis aan. Extra leuk was het dat wij de maandag daarna met een grote foto op de voorpagina van de Steenwijker krant stonden!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven