Volg ons ook op facebook

Verslag: Taptoe Schoonebeek

01-01-2006

Zaterdagavond 17 juni hadden we weer een taptoe. Dit keer in het Drentse Schoonebeek. We kwamen er aan het begin van de avond aan en konden ons omkleden in een complex met zwembad en speeltuin; als dat geen luxe is?

Maar voordat we van al dat moois gebruik konden maken, moesten we de taptoeshow nog draaien. Eerst konden wij van de andere korpsen genieten, wij waren als laatste korps aan de beurt. Andere deelnemende korpsen waren Excelsior uit Groningen, Noordenveld uit Roden, Dindua uit Oldekerk en Laus Deo uit Emmen. Nadat deze korpsen hun show gebracht hadden, was het de beurt aan ons.

Nadat we onze show gelopen hadden, liepen we af om ons meteen weer op te stellen voor de finale. Tijdens de finale werd het koraal gespeeld en het Wilhelmus. Onze eigen Mark mocht vanaf het balkon het taptoesignaal spelen. Dit ging erg goed. Vervolgens moesten we één voor één aflopen, en omdat wij het laatste korps waren dat de show gedraaid had, moesten wij ook hier als laatste aflopen. Wij lieten het publiek zingend achter ons door met ‘Hey Baby’ weg te gaan.

Na het omkleden bleven we nog even in Schoonebeek. Het was nog warm en iedereen ging even een ijsje halen. Ook werd er nog wat ‘gespeeld’ in de speeltuin; vooral het groene rek waar je aan kon hangen was erg in trek. Na een halfuurtje was het dan toch echt tijd weer richting Zwolle te gaan. De avond was vrij kort, maar toch erg gezellig!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven