Volg ons ook op facebook

Verslag: Rotondes Valenciennes

01-01-2006

Zondag 3 september was het zover; ons eerste optreden na de zomervakantie. Al vroeg gingen we op pad en na een voorspoedige en gezellige heenreis, kwamen we aan in het zonnige Valenciennes. Gelukkig waren we daar als eerste korps aanwezig, want de beschikbare kleedruimte was erg krappies.

Warming up

Nadat we eerst even de benen hadden gestrekt en genoten van de koeienbellen, hebben wij ons omgekleed en begonnen we met het inspelen. Dat de nieuwe manier van warming-up aanslaat, was duidelijk te merken ! Het publiek kwam nieuwsgierig aangelopen en genoot zichtbaar van dit  mini optreden. Maar ook de discipline binnen het korps was goed, dit was tijdens het optreden goed te merken.

Nadat we onder verschillende namen eindelijk waren aangekondigd konden we vertrekken voor de parade. Leuk was het om bij het begin van de parade om even te kijken bij de andere deelnemers. Wat een diversiteit! Steltenlopers, een groep met Latijnse danseressen, een Antiliaanse slagwerk groep etc.

Franse tijd

De optocht begon slechts 5 minuten te laat, dus eigenlijk keurig op ( Franse) tijd. In Nederland heeft men rotondes voor het verkeer, hier werden het minipodia waar we telkens een stilstaande show moesten brengen. Leuk, maar om de 200 meter was er een rotonde…

Aan het eind van de parade was er een afgezet gedeelte met aan weerszijde tribunes, hier hebben we nog een aantal nummers gebracht, en omdat we als eerste waren gestart, waren we mooi op tijd klaar. Omkleden, wat drinken en snel de bus in. Onderweg nog even gemact, overigens hadden ze nog steeds de MC Jubal niet op voorraad. Beetje jammer…

Al met al waren we op tijd weer in Zwolle en ondanks de lange zit in de bus, toch een heel leuk optreden.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven