Volg ons ook op facebook

Verslag: Koninginnedag 2006

01-01-2006

‘ S ochtends in Wapenveld hadden we een optreden met de Big Marching Band. Dit begon al in de vroege ochtend. Na een optreden van ongeveer anderhalf uur speelden we op een veldje nog even het Wilhelmus, om daarna snel voor de hagelbuien uit weer richting Zwolle te vertrekken.


Streetparade Zwolle

’S Middags hadden we een straatparade door Zwolle. Er speelden drie korpsen in Zwolle: de Rijnmondband uit Schiedam, het Arnhems Trompetterkorps en natuurlijk wijzelf, Jubal. We begonnen met het spelen op het Bethlehemskerkplein. Daarna vertrokken we naar de Grote Markt. Hier hebben we er echt een feestje van gemaakt. Vooral de liedjes ‘Hey Baby’ en ‘Land of 1000 Dances’ deden het hier goed. Het publiek zong uit volle borst mee, getuige de foto’s.

Later op de middag presenteerden we ons nog op het Ter Pelkwijkpark. Wij deden hier voor het eerst onze taptoe show. De show kon beter, maar voor de eerste keer ging hij prima. Ook de Rijnmondband en het Arnhems Trompetterkorps presenteerden zich hier met een leuke show. Wij gingen ondertussen snel naar het Jubal gebouw om de soep en broodjes te eten, want ’s avonds wachtten de mensen in Drunen op ons.


Taptoe Drunen

De bus vertrok om 17.15 en na een kleine 2 uur rijden waren we dan in Drunen. Samen met drie andere korpsen, de Jeroen Bosch Verkennersband uit 's-Hertogenbosch, Drumfanfare Peelland uit Deurne en Chr. showkorps Gorcum uit Gorinchem, presenteerden we ons eerst aan het publiek. Vervolgens moesten wij een lange tijd wachten, wij waren immers het laatste korps dat de show deed. Om 21:20 uur waren wij aan de beurt. Er was bedacht dat de guard wel eens het jasje uit zou kunnen doen ’s avonds. De guards (bikkels dat ze zijn) hebben de kou overwonnen en hebben er een geweldige show van gemaakt, net zoals de muzikanten. Echt koud had de guard het na de show niet meer, zij hadden zich inmiddels wel warm gelopen.

Hierna volgde de ‘finale’. Nadat alle korpsen waren opgekomen, mocht onze eigen Rodney het taptoesignaal spelen. Traditiegetrouw werd hierna nog het Wilhelmus gespeeld, waarna alle korpsen op eigen muziek weer afgingen. Wij bouwden er nog een klein feestje van door weg te gaan met ‘Land of 1000 Dances.’ Na nog even op de foto te zijn geweest met een paar Italianen, gingen we zingend ‘ik ben een Zwollenaar’ weg uit Drunen…

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven