Volg ons ook op facebook

Showweekend 2006

01-01-2006

Van vrijdag 10 tot zondag 13 maart was het seniorenkorps van Jubal op Showweekend in het besneeuwde Elsloo. De basis voor de nieuwe show is daar gelegd. We kijken terug op een weekend dat kei-hard werken, maar ook nog eens supergezellig was!


Sfeerverslag Showweekend 2006

Nog helemaal in de adrenalinerush van het showweekend, schrijf ik gelijk maar dit stukje voor de site. Voor mij duurt zo’n weekend eigenlijk 3 dagen in plaats van 2, want op de maandag is het altijd weer even nakijken wat wel/niet gelukt is, en wat het rooster wordt voor de komende weken. Tevens het programma voor de guard bijstellen en de knooppunten uit de show bijwerken. Dan tenslotte ’s avonds met de guard aan het werk voor de visuele invulling en dan is mijn showweekend voorbij. Dit stukje geeft uiteraard geen compleet beeld van het weekend, omdat wij vanuit de instructie een iets andere indeling hadden, maar er zullen vast wel meer stukjes geschreven worden (toch?).

Vrijdag al om 17.00 uur vertrokken, samen met Pascal en Rebecca kachelden wij met Rene, Angelique,Shirley en Danny naar Elsoo. Daar aangekomen waren we aangenaam verrast door de goed uitgeruste kampeerboerderij. Nadat wij klaar waren met alles te installeren en koffie te zetten, kwamen langzaam de anderen ook aan bij de boerderij. Hele vrachtladingen aan koffers werden naar boven gezeuld en het indelen van de slaapruimtes was begonnen....


Punk Party

Om 2100 uur begon het eigenlijke feest; Punk party! Tjonge tjonge... eindelijk konden de mannen zich ongegeneerd uitleven met make-up en haarlak, en daar werd door sommigen wel heeeeel erg dankbaar en overvloedig gebruik van gemaakt! Ferron was helemaal verrukt van zijn eigen in panty’s gestoken benen, Niels verraste de dames  met zijn (iets te strakke) broek, Wilfried zag er uit alsof hij zo uit zijn kist was herrezen en zelfs Anja was  tegen wil en dank punk. Kortom; dolle pret!

Over deze nacht valt weinig te vertellen, want het was gewoon opeens zaterdagochtend 06.30 uur..... En het had gesneeuwd, dus alles was wit. Al voor de rest aan het ontbijt zat (of in ieder geval lichamelijk aanwezig was) waren wij onderweg naar de sporthal om alles voor te bereiden, zodat we rap konden beginnen.


Oefenen dag 1

Het was een mooi gezicht vanuit de kantine toen de eerste auto’s aankwamen. Aan de kleur van de gezichten kon je precies zien wie er vanuit Elsloo of wie er vanuit Zwolle kwam. Omdat we de avond ervoor niet de show op de laptop konden doornemen met de line captains, ging het in het begin wat stroef. Bovendien moest iedereen wennen aan de andere manier van show lopen en/of het sowieso lopen van de show (voor de nieuwe leden). Doordat de guard het eerste nummer al onder de knie had, moesten ze in het begin lang wachten op de rest, wat natuurlijk ook niet ideaal was. Gelukkig liep het ‘s middags een stuk beter en hadden we de eerste 2 nummers van de show ingestudeerd voor we weer terug naar Elsloo gingen.


Barbecue in de sneeuw

Aangekomen bij de boerderij, begon de barbecue in de sneeuw, hartstikke gezellig! Na de barbecue, zijn we met de line captains de show voor de volgende dag gaan doornemen. Kort daarna  begon de ontgroening. Samen met Anja heb ik de deelnemers met hun benen aan elkaar vastgetaped en bij terugkomst opgevangen. We hoorden allerlei rare geluiden uit het bos vandaan komen, waar ze geblinddoekt naar toe werden geleid door Emiel en Rene. De rest van het korps was even daarvoor met Pascal het bos ingegaan om te kijken hoe het de “groentjes”zou vergaan.

Nadat ze eerst via “diepe”greppels en water door het bos heen moesten, en onderweg geconfronteerd werden met krijsende vogels, brullende beren, en zeer diep gekwetste andere beesten, kwamen ze uiteindelijk aan bij het onderkomen van Pascal. Daar maakten zij(nog steeds geblindoekt en aan elkaar getaped) kennis met het dier dat hij kort daarvoor had “gevangen”en dat nu helaas in een wat mindere staat was. Zij moesten door eraan te voelen en te luisteren raden welk beest het was. Het aanraken van het “beest”, was voor sommigen toch iets te veel en veel grote monden werden erg stilletjes.....

Het was erg leuk, maar vooral hartstikke KOUD. De laatste “groentjes”waren Wilfried, Michael en Jos, en doordat zij lekker warm hadden kunnen wachten, en dit bovendien onder het genot van een biertje, voelden zij zich onoverwinnelijk. Foutje! Voor hen duurde de ontgroening iets langer, maar daar deden zij dan ook heel sportief zonder morren aan mee. Zij waren met z’n drieën met hun benen aan elkaar getaped en Jos in het midden had dus geen controle over zijn eigen bewegingen,wat hilarische capriolen opleverde.


Oefenen dag 2

Na de ontgroening nog een uurtje de show uitwerken met de line captains, en gezellig wat drinken en meezingen, vond ik het welletjes en ben naar bed gegaan. Daar dachten velen zo over, want het was niet al te laat al rustig. Behalve voor Jessica, die de geluiden die Gerrit produceert ‘s nachts, niet echt kon waarderen en Emiel en Bertold, die hun GSM maar niet uitkregen (?????), verliep de nacht rustig.

Zondag wederom vroeg eruit, nu begeleid met de geuren van gebakken eieren met spek. Aangekomen in de hal, begon voor ons de laatste dag om de rest van de show in te studeren. De eerste nummers gingen er steeds beter uitzien. Inmiddels was ook Erik gearriveerd, en ook hij was enthousiast. De eerste nummers van de show worden door de guard prachtig ingevuld, prima werk dames en heer!


Stug doorwerken

Het instuderen verliep beter, maar men was door de vermoeidheid wat sneller geïrriteerd, en ik ook hoor. Vermoeid, kribbig, maar vastbesloten hebben we stug doorgewerkt en om 17.05 uur zat de show er in grote lijnen helemaal in. Ik zag het laatste uur hoe moe iedereen was, en daarom hebben we het zoveel mogelijk gezamelijk gehouden, maar evengoed neem ik mijn petje voor alle leden af! Bleke bekkies, hangende schouders, lamme benen, en een heeeeeleboel zuchten, maakten het extra moeilijk, maar het is wel gelukt.

Tot slot nog 1 keer de hele show inclusief opmars gedraaid, en toen was het tijd om naar huis te gaan. Nooit heb ik zo hard gewerkt tijdens een showweekend, en ik ben zeer onder de indruk van de inzet van alle leden! Bedankt daarvoor!

Speciale dank voor Michael Schell (die ken ik toevallig hahaha) omdat we zijn laptop mochten gebruiken, anders was het stukken moeilijker geweest en waren we niet zo ver gekomen!!! Ook wil ik even de linecaptains; Wilfried, Anja, Vincent, Ferron, Brigitte,Henry en Angelique en Annemarie bedanken voor hun hulp en vooral geduld!

Verder het complete Jubalteam en niet te vergeten Jeroen, Jan en Wouter

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven