Volg ons ook op facebook

Open dag enorm succes

01-01-2006

Rond 13.30 uur druppelden de eerste belangstellenden en leden binnen, om binnen 15 minuten de gehele barruimte te overstromen! Om 10 minuten voor 2 was het Jubalgebouw vol met enthousiaste, maar vooral nieuwsgierige mensen.

Muzikids en Jong Jubal

De Muzikids en hun familieleden waren ook in grote aantallen aanwezig en ook jeugdleden en andere belangstellenden stonden allemaal te wachten op wat er ging komen. Toen om 2 uur dan eindelijk de schuifdeuren opengingen en Jubal stond te musiceren, stroomde iedereen snel de zaal in. De Muzikids waren zichtbaar onder de indruk en zaten met grote ogen alles in zich op te nemen. Veel tijd hadden ze hiervoor echter niet, want na de opening waren zij aan de beurt, om onder leiding van Henrite hun kunnen te laten zien. Ik weet niet wie er trotser waren; de kids, of hun ouders/grootouders....

Na een leuke demonstratie kwamen de muzikanten van Jong Jubal erbij en tesamen speelden ze “The Lion Sleeps Tonight”. Terecht kregen ze daar een groot en luid applaus voor, want het was ontzettend leuk!!!

Vervolgens kwam Jong Jubal in actie. De muzikanten en de majorettes wisselden elkaar af in hun demonstraties. De majorettes lieten de opbouw van hun les zien en begonnen met de warming-up, en later de twirltechnieken. De muzikanten speelden de nummers uit hun repertoire en ik moet zeggen dat Jong Jubal momenteel misschien klein is qua bezetting, maar qua inzet en motivatie zijn ze reuze! Mijn complimenten!!!

Demonstratielessen

Ondertussen waren de individuele demonstratielessen in volle gang en die werden erg druk bezocht. Menig mondstuk zal flink uitgekookt worden vanavond, want er werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid eens op zo’n echt en vooral groot instrument te spelen, maar dat viel nog niet mee. Er werd gezucht, geblazen, gekwijld en kabaal gemaakt, of hun leven er soms vanaf hing.

De percussiongroep was buiten aan het inslaan en trok daar flink de aandacht mee.
Nadat Jubal weer enkele nummers te horen had gebracht, was de Guard aan de beurt. Ondanks het ruimtegebrek, hebben zij toch enkele korte routines kunnen laten zien. Net als de rest van Jubal komen zij toch buiten beter tot hun recht, maar met een beetje aanpassen lukte het toch. Jubal sloot met een klein concert de middag af.

Ondanks dat we iets eerder zijn gestopt, hebben we een hele leuke middag gehad. De radio heeft zelfs de hele middag “live”opnames gemaakt! Ook heeft Annemarie met de PR-kraam aardig wat omgezet.

Positieve reacties op nieuw repertoire

De reacties waren overweldigend; de Muzikids en hun ouders waren erg enthousiast, en we denken dan ook dat zij een goede indruk hebben gekregen van de vereniging Jubal en hopen uiteraard dat we ze straks ook mogen verwelkomen als lid van Jong Jubal of Jubal.

Enkele oud-leden en oude bekenden van Jubal waren positief verrast door het nieuwe repertoire van Jubal, maar vooral ook door de inzet en het duidelijke plezier van de leden. Of zoals de dames van de radio-omroep het treffend zeiden: “We hebben niemand gezien die een gezicht trok van ‘sta ik hier op mn zaterdag.’ Iedereen was even enthousiast!” Bij deze wil iedereen dan ook hartelijk bedanken voor zijn/haar inzet.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven