Volg ons ook op facebook

Op kamp met Jong Jubal

01-01-2006

Op vrijdag 17 maart was het dan zo ver: Jong Jubal kamp! Rond een uurtje of 7 kwamen de eerste auto’s met kinderen aan bij de kampeerboerderij in Meppen. Nee, niet in Duitsland. Ook in Nederland is er een Meppen.

Nadat de ouders een bakkie koffie met cake hadden gekregen werden ze vriendelijk verzocht weer naar huis te gaan, en konden we beginnen met het inwijden van de slaapzalen. Nadat iedereen een plekje had gevonden hebben we nog even de zaal versierd voor Henrite, want die was jarig. Toen Henrite even later aankwam, werd ze met een heuse erehaag en luid gezang binnengehaald. Uiteraard waren er cadeautjes voor Henrite, maar voor ons had ze ook wat meegenomen: chocolade-eieren en fluorescerende armbandjes.

Nadat Angelique iedereen op de hoogte had gebracht van alle plannen en regeltjes, kon de avond echt beginnen. René had de karaoke aangezet en aangemoedigd door Jeroen en Pascal werd er al snel uit volle (en soms zeer valse) borst meegezongen. Zoals gewoonlijk bij de Jubalkampen, was ook nu de eerste nacht een korte nacht.... Maar bovenal een zeer koude nacht, zonder warme douches, want de eigenaar was vergeten de boiler aan te zetten.


Zaterdag

De volgende ochtend, nadat sommigen “liefdevol” door Pascal uit bed waren gehaald, hebben we gezamenlijk ontbeten en zijn daarna naar de sporthal in Dalen gegaan voor de repetitie. Er is keihard gewerkt om de exercitie van de nieuwe nummers voor de Big Marching Band te leren. Petje af hoor!

Na nog een heftig spelletje met de bal gingen we weer naar de boerderij, waar Michael en Anne (outdoorinstructeurs) een parcours klaar hadden staan. We zijn begonnen met het Douanespel, waarbij 1 groep als “politie”functioneerde en de andere groep als de “smokkelaars”. Tsjonge ! wat werd er gerend en wat waren sommigen vindingrijk, maar bovenal fanatiek.

Hierna volgde het hindernisparcours, waar veel grenzen verlegd werden. Omhoog klauteren in een touwnet, en aan de andere kant er weer vanaf; via een balk je groepsleden over een “stroom”draad brengen. Apenhang, Indianenbrug en tot slot voor de liefhebbers boogschieten met echte bogen en pijlen!

Na deze activiteiten was iedereen hard toe aan iets warms te drinken en eventjes rust. Het avondeten werd dan ook zeer enthousiast ontvangen, zeker toen men ontdekte wat er op het menu stond: soep, broodje hamburger en patat.... Angelique, Monique, Janet en Rene hadden hun best gedaan en iedereen zat heerlijk te smullen.


Circus

Het thema voor de zaterdagavond was “Circus”. Bart was met zijn leraar meegekomen om ons eens wat uit te gaan leggen over alle circuskunstjes. Wat er allemaal al niet in een auto kan! Ze hadden ontzettend veel spullen meegenomen. Voordat er begonnen kon worden met de circusavond ging iedereen zich eerst verkleden. Onze eigen Jong Jubal clowntjes druppelden een voor een de zaal in. Er waren niet alleen clowntjes, er was zelfs een leeuw met zijn temmer!!!!

Nu kon de circusavond echt beginnen. Er is van alles uitgelegd en uitgeprobeerd. Op een bal lopen, over een touw lopen, fietsen op een éénwieler, de diabolo niet te vergeten, zelfs met zijn allen voor een spiegel staan. We zijn er ook achter gekomen dat Jong Jubal over heel wat acrobaten in spé beschikt. Kijk maar eens in het multimediagedeelte om hier een goed beeld van te krijgen. Al met al een geslaagde thema-avond.
En dan de vraag waar we zouden gaan slapen; op de ontzettend koude slaapkamers of “lekker” warm beneden. Iedereen die de eerste nacht boven heeft geslapen zijn deze nacht allemaal beneden gaan liggen. De “bikkels” die de eerste nacht op de slaapkamer beneden hadden geslapen hebben dat deze nacht ook weer gedaan.


Zondag

Zondagochtend ging om half acht de wekker. Iedereen uit bed om zich te wassen etc. om daarna aan te schuiven voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrok de eerste groep richting de sporthal. Na twee keer rijden was iedereen gearriveerd in de sporthal. Nu konden we beginnen met de showrepetitie. Deze dag zijn we druk bezig geweest met het instuderen van twee straatshows. Na de showrepetitie volgde nog een verrassing. De kinderen werden opgehaald door een huifkar en werden zo weer teruggebracht naar de boerderij. Bij de boerderij aangekomen was het tijd voor pannenkoeken. Na het eten hebben we nog één keertje de straatshows doorgenomen. Rond half drie kwamen de eerste ouders al binnendruppelen. Toen alle ouders gearriveerd waren hebben we de straatshows laten zien en daarna was het alweer tijd om huiswaarts te gaan.

Het was een super geslaagd weekend!! Dit was niet gelukt zonder alle leden van Jong Jubal, Henrite, Bertold, Jeroen, Janet, René, Monique, Brigitte, Pascal, Sylvia, het pannenkoekteam, Michael en Anne en de circusmeneer. Super bedankt allemaal voor dit gezellige weekend!!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven