Volg ons ook op facebook

Jubal feestje tijdens carnaval

01-01-2006

Het is de officieuze start van het Jubalseizoen: de Sassendonkse (Zwolse) Carnavalsoptocht op 25 februari 2006. Veel leden verheugden zich al weken op dit toch wel bijzondere optreden. Niet alleen omdat het om een thuiswedstrijd ging, maar ook omdat het de eerste keer was dat Jubal zich met een deel van het totaal vernieuwde repertoire aan het publiek presenteerde.

Massaal

Het was misschien wel het meest massale optreden in tijden. Door de flinke aanwas van nieuwe, enthousiaste leden wist Jubal ongeveer (wie heeft ze geteld?) 50 muzikanten en guards op de Zwolse klinkers te krijgen. Voor velen was dit dan ook het debuut in het rood-blauwe uniform.


Vogelgriep

Bij vertrek vanaf het gerechtsgebouw in Zwolle klonk het nieuwe nummer Radar Love nog wat voorzichtig. Eenmaal bij de opstelplaats aangekomen moest het al snel knallen om nog enigszins boven de bulderende speakers met de vogeltjesdans uit te komen (vogelgriep was een geliefd carnavalsthema dit jaar…). Gaandeweg was goed te merken dat Jubal langzaam zijn winterslaap van zich af schudde en er steeds meer in slaagde om een echt feestje van dit optreden te maken.


Nieuw repertoire slaat aan

Dankzij het prachtige winterzonnetje hadden zich hele drommen goedgemutste Zwollenaren langs de route verzameld. Dat de sfeer er goed in zat bleek pas écht toen het stadshart bereikt werd. In een afgeladen Luttekestraat zong het publiek Hey Baby uit volle borst mee. Dit wordt hét feestnummer van 2006! Ook de rest van het repertoire leek goed aan te slaan: duizenden blauwbekkende blauwvingers kregen ondanks de kou toch de voetjes van de vloer op het hete Disco Inferno.


Als dit optreden de toon heeft gezet voor 2006 wordt het een geweldig, gezellig en vast ook een buitengewoon succesvol jaar voor Jubal. Er valt nog genoeg bij te schaven aan het repertoire en de exercitie, maar met deze sfeer moet dat zéker lukken. Jubal is terug. En hoe!!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven