Volg ons ook op facebook

Intocht Sinterklaas Zwolle

01-01-2006

Ons eerste optreden in het normaal zo koude Nederland begon al vroeg. Om half 9 moesten wij aanwezig zijn bij de sportvelden van SV Zwolle. Daar kregen wij een lekker bakje koffie met een Hollands belegt bolletje. Nadat alle andere pieten en Sinterklaas aanwezig waren, werden wij met taxibusjes naar de boot gebracht. Daar stonden de eerste kinderen van Zwolle al op ons te wachten en daar zouden wij een paar liedjes gaan spelen om warm te worden. Nou dat warm worden was zo gebeurd, want we hadden het Spaanse zonnetje lekker met ons meegenomen.

Na een paar nummers samen met de kinderen te hebben gespeeld, gingen wij aan boord om aan de vaart te beginnen richting het centrum van Zwolle. Op de boot hebben wij de mensen langs de kant vermaakt met verschillende sinterklaasliedjes en wat nummers uit ons nieuwe repertoire. Toen wij in de binnenstad aanlegden stonden daar honderden kinderen en ouders al op ons te wachten. Na een leuke rondgang door de binnenstad zat ons eerste optreden voor de dag er al weer op.

We werden weer met het gezellige busje opgehaald om vervolgens wat van onze klanken te laten horen in het verzorgingscomplex ‘de Havezaete.’ Daar hebben we samen met de wat oudere mensjes genoten van de sinterklaasnummers. De mensen deden lekker mee met de muziek en hier en daar was er zelf een leuke dans te zien. Daarna zouden we Sinterklaas weer treffen om samen nog even op bezoek te gaan bij Jong Jubal. Daar heeft Sinterklaas zijn woordje gedaan en hebben ook wij weer even van ons laten horen.

Na dit leuke bezoek zat voor ons de dag er al weer op en moeten wij de instrumenten even in de kast laten liggen tot volgende week.

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven