Volg ons ook op facebook

De nieuwe show komt eraan!

01-01-2006

Vorige maand werd hier verslag gedaan van de vorderingen van de guards in hun aanloop naar het nieuwe seizoen en de Open Dutch Showcorps Championships. Ook bij de muzikanten en het showteam wordt er natuurlijk hard gewerkt...


Tijdsdruk en uitdagingen

Het valt niet mee om alles op tijd in orde te krijgen, want we hebben dit seizoen erg veel nieuwe leden, sterker nog, in verhouding zelfs meer nieuwe leden, dan ‘oude’ dus we kunnen niet echt terug vallen op de ervaring van de oudere leden. Dit geldt met name voor de exercitie. De muziek is namelijk totaal vernieuwd, dus dat is voor iedereen hard werken. Op het repertoire staat geen enkel nummer meer van vorig seizoen. Uiteindelijk is het een luxeprobleem, want welke vereniging heeft tegenwoordig nog zo’n aanwas van nieuwe leden? Toch is dit seizoen al met al voor ons allemaal een enorme uitdaging!

De muzikanten zijn o.l.v. Marten en Erik (met ondersteuning van Gerdo) hard aan het werk om het gehele repetoire onder de knie te krijgen. De ‘party’-nummers zitten er al aardig in. Nu de nummers voor de show en de overige nummers voor op straat nog.

De straatshows beginnen ook vorm te krijgen. De nadruk komt steeds meer op het onderdeel show te liggen, we zijn tenslotte een showkorps. Dat moet je dus ook terugzien in de straatoptredens.


Nu al preview van de show mogelijk

Het showteam is nog druk in de weer met het schrijven van de show. Dit jaar staat de show dankzij een nieuw computerprogramma geheel op de computer en kunnen we al een preview van de show geven vóór we beginnen aan het trainingsweekend. Tijdens dit weekend hopen wij de show in zijn geheel in te kunnen studeren, zodat we in de weken die daarop volgen de show en de muziek kunnen fine tunen.

De bezetting tijdens de lessen is erg goed, evenals de inzet en het enthousiasme. Als we deze bezetting tijdens het instructie weekend ook hebben, dan gaat het helemaal lukken!

Reageer op dit nieuwsbericht

Ga naar boven