Volg ons ook op facebook

Programma

Enkele muzikidz van Jubal Zwolle met hun instrumentenDe cursus Muzikidz 1 duurt in totaal 40 weken en bestaat uit 2 fases. In de eerste fase krijgen de kinderen algemene muzikale vorming (6 lessen). In de tweede fase leren ze te spelen op een instrument naar keuze en maken kennis met alles wat met muziekmaken bij Jubal Zwolle te maken heeft (36 lessen).

 

Fase 1

In fase 1 maken de jongens en meisjes een ontdekkingstocht door instumentenland. Ze ontdekken elke week is er weer een ander ‘instrument van de week’. De kinderen mogen dit instrument dan proberen te bespelen. Er komen regelmatig leden van Jubal Zwolle langs, die hun instrumenten laten zien en horen.

 

De jongens en meisjes kiezen in deze eerste fase spelenderwijs hun wens instrument kennen.

 

Fase 2

In fase 2 mogen de kinderen op hun instrument spelen. Ze hebben de gekozen uit: trompet, trombone, bariton, dwarsfluit, saxofoon of trommel. Dit instrument krijgen ze dan van ons in bruikleen. Ze moeten wel zelf een muziekstandaard en een cursusboek aanschaffen.

 
 

De jongens en meisjes krijgen nu in kleine groepen les van een instructeur van Jubal(34 lessen), daarnaast nemen ze deel aan de orkestlessen (29 lessen). Aan het einde van deze fase hebben wij een evaluatiegesprek met de ouder(s) of verzorger(s). Hierin bespreken we het verloop van de cursus en geven we advies voor een mogelijk muzikaal vervolg.

 

Doorstromen naar Jong Jubal

Als de kinderen verder willen met muziek, kunnen ze doorstromen naar het 2e jaar muzikidz(2) en daarop volgend het leerlingenorkest en vervolgens naar Jong Jubal. Ze gaan dan ook meedoen met de optredens.

Ga naar boven