Volg ons ook op facebook

Kinderraad

Showband Jubal Zwolle heeft een eigen kinderraad. Dit is een manier om de jeugd te betrekken bij de vereniging en hen kwaliteiten en vaardigheden bij te brengen die later weer van pas kunnen komen.
 

Samenstelling van de kinderraad

‚ÄčTijdens de Showcase (de traditionele seizoensopener van Jubal Zwolle) van 2015, is de allereerste kinderraad ingesteld. Drie jeugdleden van Jong Jubal zijn hierbij gekozen om een jaar lang ideeën ter verbetering van de showband aan te dragen en voorstellen bespreekbaar te maken in het bestuur. Vooralsnog bestaat de kinderraad uit 3 functies: de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.
 

Solliciteren

Iedereen binnen het jeugdkorps Jong Jubal kan vanaf 10 jaar solliciteren naar de functie van voorzitter, penningmeester of secretaris. Leden die nog niet zo oud zijn, kunnen solliciteren naar de functie van algemeen lid. De leden van de kinderraad worden vervolgens elk jaar gekozen door een bestuurslid van Jubal, iemand van het Jong-Jubalteam en een lid uit de vorige kinderraad.
 
De kinderraad komt één keer per maand bijeen, samen met een bestuurslid van Jubal Zwolle. Dit bestuurslid begeleidt de jeugdige leden, brengt hen vaardigheden bij en informeert hen over bestuurszaken.
 
Wil je de kinderraad bereiken? Stuur dan een e-mail naar kinderraad@jubalzwolle.nl.
Ga naar boven